27.01.2022 / 12:04
StoryEditor

Tomasz Tarczyński: Chcemy wyznaczać trendy na rynku wędlin paczkowanych i roślinnych alternatyw [WYWIAD]

Zeszły rok dla marki Tarczyński to przede wszystkim czas inwestycji w rozwój przedsiębiorstwa, sprzedaż i marketing, ale również w alternatywne źródła białka, które stały się naszą domeną. Co więcej, koncentrowaliśmy się także na realizacji strategii odpowiedzialnego biznesu – wskazuje w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Tomasz Tarczyński, dyrektor marketingu i eksportu w firmie Tarczyński.

Jaki był 2021 rok dla marki Tarczyński?

Miniony rok był szczególny, ponieważ nasza firma obchodziła jubileusz 30-lecia działalności. 26 lutego 1991 roku moi rodzice – Elżbiet...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

20.02.2025 / 11:13
StoryEditor
Mapa diet pudełkowych: są spore zmiany. Rośnie ich rola w mniejszych miastach
Tzw. “standard”, bez wykluczanych produktów, był w 2024 roku najpopularniejszym rodzajem diety pudełkowej w każdym województwie (fot. Shutterstock)

Najwięcej w woj. podkarpackim, a najmniej w mazowieckim - Polacy najczęściej zamawiają pudełka z dietą standardową. W ostatnich latach widoczny jest wzrost udziału diet specjalistycznych, takich jak niski indeks glikemiczny, bezglutenowe, sportowe czy keto, co widać nawet w mniejszych miejscowościach.

Goodspeed, lider logistyki w temperaturze kontrolowanej dla cateringów dietetycznych, dostarczył w 2024 roku łącznie około 25 mln zamawianych posiłków. Z raportu grupy „Mapa die...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.02.2025 / 10:48
StoryEditor
Co wolą Polacy: pączka czy drożdżówkę? Nowe badanie PMR z okazji nadchodzącego tłustego czwartku
Na zdj. tłusty czwartek w Lidlu (fot. wiadomoscihandlowe.pl)

W badaniu przeprowadzonym w styczniu br. przez PMR Market Experts zapytano, co wybierają Polacy: pączka czy drożdżówkę. Jeden z tych produktów uzyskał zaledwie 3 punkty procentowe więcej wskazań od drugiego.

Na pierwszym miejscu w badaniu PMR Market Experts uplasował się pączek, wybrany przez 45 proc. respondentów. Drożdżówkę wskazało 42 proc. badanych, a 13 proc. osób zaznaczyło od...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2025 22:02