Bezpieczeństwo i higiena żywności

Akademia Inspiracji Makro: na czym polega jej idea i jakie są wyzwania przed branżą gastro? 27.03.2024 / 14:21

Biedronka sprzedawała truskawki skażone wirusem wywołującym zapalenie wątroby! Jest ostrzeżenie GIS 18.03.2024 / 12:01

Żabka wycofuje batoniki Milka Oreo. Dlaczego? Mondelez: Nie zjadać, zniszczyć! 18.02.2024 / 15:59

Za złotówkę, ale... Rossmann tłumaczy się z promocji, w której sprzedawał klientom przeterminowane posiłki dla niemowląt 02.02.2024 / 10:58

Too Good To Go angażuje sztuczną inteligencję do zarządzania nadwyżkami żywności u sprzedawców 29.01.2024 / 14:18

Biznes i polityka muszą stanąć na wysokości zadania w kwestii bioróżnorodności. Inaczej grozi nam czarny scenariusz - zabraknie żywności! 27.01.2024 / 09:59

Żywność ekologiczna coraz mniej różni się cenowo od konwencjonalnej. Przyczyna leży w kosztach produkcji rolnej 25.01.2024 / 15:41

Znakowanie warzyw i owoców w sklepach wciąż pozostawia dużo do życzenia. Z jakością nie jest tak źle 05.01.2024 / 14:29

Prawie trzy czwarte Polaków uważa system kaucyjny za najlepszy sposób na odzyskiwanie opakowań, ale segregacja nadal jest popularniejsza niż zwrot do automatów
Adrian Zandberg w Kauflandzie. Nie poszedł tam na zakupy, wezwał policję
Aby wejść do tego sklepu spożywczego, trzeba "zapłacić". Ruszyły testy zaskakującego rozwiązania
Meghan, księżna Sussex, wprowadza na rynek nową markę, pod którą będzie oferować... dżemy
Biedronka wyrównuje cenę pączków do tej z Lidla. Przebija ich jednak Auchan, oferując pączki po... 8 groszy!