Rynek żywności ekologicznej

Brudny ślad branży spożywczej. Znakowanie żywności śladem węglowym ma wpłynąć na wybory zakupowe konsumentów [DLA SUBSKRYBENTÓW] 17.03.2023 / 09:00

Katarzyna Grudzień, Wojciech Pastyrczyk, PwC: Konsumenci chcą diety, która nie szkodzi klimatowi. Ale spożycie mięsa i tak rośnie 28.02.2023 / 17:57

Wysokie ceny zdrowszej żywności barierą dla Polaków. Nawyki żywieniowe pogorszyły się w czasach galopującej inflacji [BADANIE] 25.02.2023 / 11:09

Zakupy spożywcze Polaków w czasach wysokiej inflacji. Jak i gdzie kupują? Jak wybierają sklepy i produkty? [RAPORT 2023] 20.02.2023 / 20:34

W 2050 r. na świecie będzie 9,6 mld ludzi. Aby zapewnić żywność dla wszystkich potrzebujemy trzech planet Ziemia [RAPORT] 20.02.2023 / 17:52

Bio Planet przejmuje aktywa Smaku Natury. Co dokładnie kupił dystrybutor? 30.12.2022 / 18:03

Czy szalejąca drożyzna zatrzyma zmiany w stylu życia Polaków? Jak klienci wybierają sklepy? Analiza NielsenIQ daje kilka ciekawych odpowiedzi 12.12.2022 / 10:55

Rynek roślinnych zamienników dynamicznie rośnie. Sprzedaż sięgnie prawie 100 mln ton w 2035 roku 12.11.2022 / 11:48

Świat nie dogoni Żabki! - uważa Krzysztof Krawczyk, szef CVC w Polsce
Biedronka wyciąga rękę do pracowników, którzy buntują się przeciwko nowym zasadom przyznawania premii
ROP, czyli Rozmowy Okropnie Problematyczne. Batalia ważniejsza od tej o system kaucyjny
Dino znów zaskoczy konkurentów. Sieć wejdzie w nowe obszary biznesowe. Czym chce się zająć? [TYLKO U NAS]
Jak smakuje żółty kolor, a jak czerwony? Zaskakujące wyniki międzynarodowego badania napojów, czyli jak kolor wpływa na smak?