13.10.2023 / 15:18
StoryEditor

Tomasz Starzyk, Dun & Bradsteet: Nad branżą mięsną zawisły czarne chmury

Tomasz Starzyk z firmy Dun & Bradstreet Poland (fot. mat. pras.)
Opłacalność produkcji mięsa i jego wyrobów utrzymuje się na niskim poziomie, zarówno w obszarze hodowli, uboju, jak i przetwórstwa. Przyczyn tego trendu jest wiele. Chodzi zwłaszcza o rosnące ceny energii, cyklicznie powracające choroby odzwierzęce, złą prasę i afery czy wzrost kosztów kredytów i podatków – wskazuje Tomasz Starzyk z firmy Dun & Bradsteet.

Największym problemem dla przedsiębiorców z branży mięsnej są rosnące koszty produkcji. – To poważny problem, bowiem rachunki za energię drastycznie wzrosły. Im droższa energia,...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13.11.2024 / 17:13
StoryEditor
Żabka planuje otwarcie nowego centrum logistycznego. Gdzie ruszy magazyn? Ilu pracowników sieć chce zatrudnić?
Nowe centrum logistyczne sieci Żabka w Kątach Wrocławskich

Żabka z początkiem 2025 roku uruchomi nowe centrum logistyczne w Kątach Wrocławskich (woj. dolnośląskie). Dzięki nowej inwestycji pracę znajdzie blisko 600 osób - zarówno tych zatrudnionych bezpośrednio przez Żabkę, jak i przez współpracujące z nią firmy. Ruszyła już rekrutacja na różne stanowiska magazynowe.

Nowy obiekt Żabki zastąpi poprzedni magazyn, który funkcjonuje w podwrocławskim Tyńcu Małym, a po planowanym pięcioletnim działaniu, zakończy swoje funkcjonowanie. Magazyn zloka...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15.11.2024 / 12:23
StoryEditor
Proteiny w koszykach Polaków. Jakie produkty wysokobiałkowe kupujemy? Gdzie najczęściej? Z jakich powodów?
Proteiny w koszykach Polaków (Shutterstock)

Ile osób kupuje produkty wysokoproteinowe? Z jakich powodów? Gdzie kupujemy je najchętniej? Jakie kategorie produktowe cieszą się największą popularnością? Na te pytania odpowiedzi znajdziemy w raporcie Inquiry "Trendy na rynku spożywczym 2024".

Firma Inquiry zbadała zwyczaje konsumentów kupujących produkty z wysoką zawartością protein. Dane z raportu "Trendy na rynku spożywczym 2024" zaprezentowane zostały w prezent...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

24. listopad 2024 03:17