05.03.2018 / 15:51
StoryEditor

Wegetariańskie wędliny znikną z rynku?

(fot. ŁR)
Kotlety sojowe, pasztet z soczewicy czy carpaccio z buraka to produkty, które już wkrótce mogą podzielić los masła orzechowego, czyli znaleźć się na cenzurowanym. Nic nie jest co prawda jeszcze przesądzone, ale podobnie jak mleczarze stanowczo sprzeciwili się mleku migdałowemu czy śmietance kokosowej, tak teraz w branży mięsnej coraz głośniej mówi się o potrzebie powiedzenia „stop” produktom takim jak klopsiki z tofu czy roślinna mortadela.

Jak dowiedział się nieoficjalnie serwis wiaodmoscihandlowe.pl, pomiędzy największymi krajowymi organizacjami branży mięsnej trwają obecnie konsultacje dotyczące ewentualnego wni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 85% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.11.2024 / 15:33
StoryEditor
Wpływ AI na rynek pracy. Czy sztuczna inteligencja zmieni przyszłość handlu, przetwórstwa i logistyki?
Jak AI wpłynie na rynek pracy w handlu, przetwórstwie i logistyce? (fot. Shutterstock)

W najnowszym badaniu ”AI na rynku pracy”, eksperci Polskiego Instytutu Ekonomicznego (PIE) poruszają kwestię wpływu sztucznej inteligencji na zatrudnienie w Polsce oraz ekspozycji poszczególnych branż na technologię opartą o algorytmy uczenia maszynowego. Czy AI ma szansę zmienić rynek pracy w handlu i sektorach mocno z nim związanych?

Jak wskazują twórcy raportu, sztuczna inteligencja może znacząco wpłynąć na przekształcenie polskiego rynku pracy. Pozwala ona uprościć powtarzalne zadania lub niektóre nawet wy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13.11.2024 / 15:23
StoryEditor
Sieć Multi Ice Group otworzyła w tym roku 26 nowych lokali gastronomicznych. Firma z Białegostoku planuje podbój rynku
Lokal należacy do sieci BuBu Tea

Multi Ice Group coraz prężniej rozwija się na polskim rynku franczyzowym. W tym roku marka uruchomiła 26 nowych lokali zasilających portfolio jej flagowych brandów, takich jak "BuBu Tea", "u Lodziarzy", "Lody Bonano" oraz "Crazy Dog". Firma z Białegostoku nie zamierza zwalniać i już zapowiedziała wdrażanie innowacji, umożliwiających tworzenie jeszcze bardziej zróżnicowanej oferty.

Multi Ice Group przygotowuje się do rozszerzenia swojej sieci na terenie naszego kraju. Firma z Białegostoku, która może pochwalić się 20-letnim doświadczeniem na rynku gastro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. listopad 2024 23:45