23.01.2018 / 14:17
StoryEditor

Wprowadzenie żywności organicznej do całej sieci wśród priorytetów Carrefoura

Alexandre Bompard: Żywność organiczna będzie dostępna w całej naszej sieci (fot. Carrefour)
Kluczowym elementem naszego planu transformacji w zakresie sprzedaży żywności jest program „Dobre jedzenie dla wszystkich”. Traktujemy go dosłownie, chcemy oferować żywność organiczną po przystępnych cenach wszystkim naszym klientom, nie tylko dla bogatym mieszkańcom metropolii – zapewnił Alexandre Bompard.

– Jestem głęboko przekonany, że jeśli mamy dokonać głębokiej transformacji naszej oferty żywności, tak aby sprostać szybko zmieniającym się oczekiwaniom konsumentów, musimy nawi...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25.06.2024 / 17:30
StoryEditor
Rajpol uruchamia przetwórnię owoców. To pierwsza inwestycja tego typu w naszej części Europy
W uruchomionej przez Grupę Rajpol przetwórni-suszarni owoców ma powstawać m.in. kostka z jabłek, która jest ważnym składnikiem musli czy batonów (fot. materiały prasowe)
Grupa Producentów Owoców Rajpol otworzyła suszarnię, w której przetwarzać będzie głównie nadwyżki jabłek z grójeckich sadów. Jest to pierwsza inwestycja tego typu w Europie Środkowo-Wschodniej, ale Rajpol już zapowiada kolejne.

Nowo uruchomiona przetwórnia jest zlokalizowana w okolicach Grójca, nazywanych największym sadem Europy. Obiekt ma ponad 6 tys. mkw. Suszone w nim owoce (przede wszystkim ja...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25.06.2024 / 13:45
StoryEditor
Marta Zarzeczna, Mars Wrigley Polska: Ograniczenie emisji gazów cieplarnianych o połowę to 1 proc. wartości rocznej sprzedaży
Marta Zarzeczna, Mars Wrigley Polska (fot. Wiadomości Handlowe)
Marta Zarzeczna dyrektorka ds. S&OP+, Danych, Analityki i Doskonałości Łańcucha Dostaw w Mars Wrigley w Polsce mówiła podczas debaty na ostatnim kongresie Retail Trends o optymalizowaniu łańcucha dostaw przy użyciu nowoczesnych technologii w czasach zielonej transformacji. Podkreślała, że dziś nie można już myśleć o maksymalizacji zysków w oderwaniu od ekologicznego podejścia.

Ekspertka zwróciła uwagę, że transformacja łańcucha dostaw Mars Wrigley opiera się na czterech głównych obszarach. To przede wszystkim kwestia wykorzystania surowców.

...
Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05. lipiec 2024 06:22