05.03.2018 / 15:51
StoryEditor

Wegetariańskie wędliny znikną z rynku?

(fot. ŁR)
Kotlety sojowe, pasztet z soczewicy czy carpaccio z buraka to produkty, które już wkrótce mogą podzielić los masła orzechowego, czyli znaleźć się na cenzurowanym. Nic nie jest co prawda jeszcze przesądzone, ale podobnie jak mleczarze stanowczo sprzeciwili się mleku migdałowemu czy śmietance kokosowej, tak teraz w branży mięsnej coraz głośniej mówi się o potrzebie powiedzenia „stop” produktom takim jak klopsiki z tofu czy roślinna mortadela.

Jak dowiedział się nieoficjalnie serwis wiaodmoscihandlowe.pl, pomiędzy największymi krajowymi organizacjami branży mięsnej trwają obecnie konsultacje dotyczące ewentualnego wni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 85% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04.03.2025 / 09:42
StoryEditor
Pierwsza w Polsce pizzeria Sbarro w formule drive thru. Amic wprowadza nowy koncept na stacje paliw

Wywodząca się z Nowego Jorku pizzeria Sbarro pojawiła się na stacji paliw Amic Energy w Brzeźnie pod Poznaniem. Jest to pierwszy punkt pod tym szyldem w formule drive thru, a zarazem ósma restauracja w sieci.

Sbarro to popularna w USA sieć pizzerii, wywodząca się z Brooklynu (założona została przez włoską rodzinę Carmela i Gennaro Sbarro, początkowo funkcjonowała jako delikatesy serw...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 84% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

11.03.2025 / 09:58
StoryEditor
Rosną wydatki Polaków na produkty FMCG. Pieniądze zostawiamy głównie w dyskontach, które przejęły już ponad dwie piąte rynku [RAPORT YouGov]
 Wśród liderów wzrostów sprzedaży dominują napoje (fot. GS1 Polska)

Według najnowszego raportu YouGov Shopper Intelligence, w 2024 r. Polacy wydali na zakupy produktów FMCG 244 mld zł, co oznacza wzrost o ponad 8 proc. rok do roku. Na rynku rośnie dominacja kanału dyskontowego, który przejął już ponad dwie piąte sprzedaży detalicznej produktów z tych kategorii.

Prawie 43 proc. łącznych wydatków polskich konsumentów na żywność i inne produkty szybko zbywalne wpadło do kas sieci dyskontowych – jak wynika z najnowszego raportu Y...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 89% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12. marzec 2025 21:17