POLECAMY: TYLKO U NAS RAPORTY WOJNA CENOWA W HANDLU MARKI WŁASNE SYSTEM KAUCYJNY Rabaty na paliwo z kartą PAYBACKreklama
Nie będzie zerowej stawki VAT na tradycyjną i zdrową żywność. Ministerstwo odsłania karty Ministerstwo Finansów poinformowało, że nie ma w planach wprowadzania zerowej stawki VAT na zdrowe i tradycyjne produkty. Był to jeden z tzw. 100 konkretów Koalicji Obywatelskiej przed wyborami parlamentarnymi.
Sanepid ostrzega przed niebezpieczną fasolką z Argentyny. Produkt jest wycofywany ze sklepów 17.06.2024 / 12:18
WYWIAD Matecznik zadebiutuje w nowych kategoriach. Firma wprowadzi na rynek miody pitne i praliny 14.05.2024 / 12:33
Rekordowa sprzedaż Bio Planet i ambitne plany rozwoju dystrybutora i producenta produktów ekologicznych. Firma zakończyła proces selekcji marek 27.04.2024 / 22:06
Inter Europol kupił Primavikę. Jak wyglądają plany nowego właściciela wobec firmy? Co stanie się z pracownikami? 23.04.2024 / 17:03
Patryk Sienkiewicz, Foodbugs: Pomysł oznaczania wyrobów z białkiem owadów jadalnych specjalnym znakiem wynika z dezinformacji 05.01.2024 / 09:13
Łukasz Rawa Produkty ekologiczne w czasach podwyższonej inflacji. Czy perspektywy dla tego rynku w Polsce pozostają obiecujące? 17.11.2023 / 13:00
Ukryte koszty systemów żywnościowych są niezwykle wysokie. Jak sobie z nimi poradzić? 06.11.2023 / 12:13
Magdalena Kowalewska, BNP Paribas: Utrata bioróżnorodności oznacza silny wzrost kosztów produkcji żywności 02.11.2023 / 11:41
Paweł Jachowski Założyciel Frisco.pl tworzy nowy sklep internetowy z żywnością ThePlanet.pl! Obiecuje zakupy bez podawania nazwiska [NASZ NEWS] 13.10.2023 / 15:07
Zdrowa żywność w koszykach Polaków. Jakie czynniki wpływają na decyzje zakupowe klientów? [BADANIE] 10.10.2023 / 11:57
Czy Nutri-Score łamie zbiorowe interesy konsumentów? W tej sprawie wypowie się UOKiK 30.08.2023 / 18:31
Bio Planet zapowiada mocny wzrost mimo cieńszych portfeli konsumentów. Firma zaczyna zbierać owoce ostatnich inwestycji 26.05.2023 / 21:31
Carrefour tworzy sieć dostawców zaangażowanych w produkcję odpowiedzialnej żywności. Wiemy jakie firmy dołączyły do paktu! 14.04.2023 / 20:02
Łukasz Rawa Brudny ślad branży spożywczej. Znakowanie żywności śladem węglowym ma wpłynąć na wybory zakupowe konsumentów [DLA SUBSKRYBENTÓW] 17.03.2023 / 09:00
Katarzyna Grudzień, Wojciech Pastyrczyk, PwC: Konsumenci chcą diety, która nie szkodzi klimatowi. Ale spożycie mięsa i tak rośnie 28.02.2023 / 17:57
Wysokie ceny zdrowszej żywności barierą dla Polaków. Nawyki żywieniowe pogorszyły się w czasach galopującej inflacji [BADANIE] 25.02.2023 / 11:09
Zakupy spożywcze Polaków w czasach wysokiej inflacji. Jak i gdzie kupują? Jak wybierają sklepy i produkty? [RAPORT 2023] 20.02.2023 / 20:34
W 2050 r. na świecie będzie 9,6 mld ludzi. Aby zapewnić żywność dla wszystkich potrzebujemy trzech planet Ziemia [RAPORT] 20.02.2023 / 17:52
Czy szalejąca drożyzna zatrzyma zmiany w stylu życia Polaków? Jak klienci wybierają sklepy? Analiza NielsenIQ daje kilka ciekawych odpowiedzi 12.12.2022 / 10:55
28.06. UOKiK bada skargi klientów na dwa internetowe sklepy odzieżowe należące do Grupy Kapitałowej Immobile
23.06. Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
17:43 Patryk Powierża pożegnał się z Żabką. Gdzie trafił menedżer odpowiedzialny za rozwój Żabki Nano?
16:49 Resort klimatu likwiduje paradoks w systemie kaucyjnym. Zmiana w przepisach ucieszy dostawców napojów
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]
Rynek roślinnych zamienników dynamicznie rośnie. Sprzedaż sięgnie prawie 100 mln ton w 2035 roku 12.11.2022 / 11:48
Maciej Otrębski, RoślinnieJemy: Roślinne zamienniki mięsa bardziej odporne na wzrost cen 09.11.2022 / 14:19
Wellbeing daje zarobić. Euromonitor International analizuje ważny trend na rynku FMCG 29.10.2022 / 15:27
Bio Planet przejmuje dystrybutora żywności. To efekt zakończenia przeglądu opcji strategicznych 28.10.2022 / 09:24
Konsumenci chcieliby prowadzić zrównoważony styl życia, ale uważają, że ich na to nie stać 17.10.2022 / 16:37
Łukasz Stępniak Marian Owerko, Grupa FoodWell: Tworzymy grupę o dużym potencjale produkcyjnym i dystrybucyjnym, skupionej na e-commerce oraz eksporcie 12.10.2022 / 09:41
Grzegorz Mech, GfK: Na produktach plant based zarabiają głównie dyskonty. Dynamicznie rośnie też sprzedaż online 10.10.2022 / 14:18
Bio Planet przejmuje specjalistyczne sklepy handlujące żywnością w Warszawie, w tym e-sklep pyszneeko.pl 08.10.2022 / 15:20
Łukasz Rawa Polski rynek roślinnych produktów jest wart 1,5 mld zł. Jakie plany mają wobec niego Unilever, Ikea i Burger King? 21.09.2022 / 13:37
Pracownicy sklepów mają zdecydowane opinie o handlu w niedzielę. Kto jest najbardziej krytyczny?
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Auchan zdradza plany otwarć. Ile sklepów uruchomi w Polsce sieć do końca 2024 roku?
Wojna cenowa uderza w małe sklepy. Udział dyskontów w polskim rynku spożywczym przekroczy 40 proc.
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]