POLECAMY: TYLKO U NAS RAPORTY WOJNA CENOWA W HANDLU MARKI WŁASNE SYSTEM KAUCYJNY Rabaty na paliwo z kartą PAYBACKreklama
Cztery branże powodują co roku 2,7 mln zgonów w Europie, alarmuje WHO. Trzy z nich dostarczają produkty do sklepów spożywczych Tytoń, żywność wysoko przetworzona, paliwa kopalne i alkohol znalazły się na cenzurowanym Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), która alarmuje, że obecnie przyczyniają się one do 19 mln zgonów rocznie na całym świecie, czyli 34 proc. wszystkich zgonów. Tylko w regionie europejskim te czynniki są odpowiedzialne w całości lub częściowo za 2,7 mln zgonów rocznie. WHO namawia państwa członkowskie do zmian prawnych.
Prezes jednego z największych związku producentów mięsa w Polsce w zarządzie Krajowej Grupy Spożywczej 14.06.2024 / 12:39
Polskie mięso z laboratorium podbije światowe rynki? LabFarm pokazał prototyp komórkowej kulki mięsnej 13.06.2024 / 16:10
Prezes UOKiK: Producenci żywności powinni wspierać eliminowanie z rynku nieuczciwych praktyk dużych sieci handlowych 08.06.2024 / 23:43
Drosed konsoliduje rynek. Firma przejmuje Konspol od koncernu Cargill. W planach rozwój produkcji dań gotowych 07.06.2024 / 16:01
Łukasz Rawa Na rynku spożywczym pojawia się coraz mniej prawdziwych innowacji. AI może to zmienić? 03.06.2024 / 16:36
Łukasz Rawa Branża mięsna odkrywa potencjał rynku produktów proteinowych. Ta kategoria będzie rosła 28.05.2024 / 16:46
Zakupy na grilla Polacy robią głównie w Biedronce. Wydatki grillowe są znacznie wyższe niż jeszcze kilka lat temu 28.05.2024 / 16:02
"Lokalna półka" z żywnością zmartwieniem dla małych sklepów. Przedsiębiorcy protestują przeciwko pomysłowi, nad którym pochyli się Sejm 21.05.2024 / 13:24
Prognozy dla handlu, bezpieczeństwo, strategie cenowe, marki własne, rynek pracy, konsument i technologie – to kluczowe tematy nadchodzącego kongresu Retail Trends 2024 14.05.2024 / 10:18
Tarczyński ze wzrostem zysku o ponad jedną trzecią. Firma podała wyniki za zeszły rok 06.05.2024 / 14:46
Drożejące mięso, oleje roślinne i cukier spowodowały wzrost indeksu cen żywności FAO 05.05.2024 / 10:23
Nie do końca legalne fermy Wojciecha Biernackiego. Jak brat założyciela Dino prowadzi swój biznes? 03.05.2024 / 17:27
Koniec z niższymi kosztami surowców rolnych! Jak wyglądają prognozy dla przemysłu spożywczego? 01.05.2024 / 12:32
Branża mięsna żąda kontroli skarbowej w dyskontach! Zarzuca sieciom zaniżanie cen produktów 30.04.2024 / 11:24
Grillujemy! Jak przygotować sklepy na sezon grillowy? Podpowiadamy, jakie produkty będą się cieszyły w tym roku największą popularnością 27.04.2024 / 16:00
Maciej Częścik, Sokołów: W tym roku polscy konsumenci nie będą oszczędzać na produktach grillowych 06.04.2024 / 13:00
Rynek roślinnych zamienników mięsa i nabiału w Polsce szybko rośnie. Dyskonty zdominowały dystrybucję produktów plant-based 04.04.2024 / 17:55
Firma sprowadziła na polski rynek zafałszowane artykuły rolno-spożywcze z Ukrainy. Importer dostał potężną karę 04.04.2024 / 16:37
28.06. UOKiK bada skargi klientów na dwa internetowe sklepy odzieżowe należące do Grupy Kapitałowej Immobile
23.06. Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
17:43 Patryk Powierża pożegnał się z Żabką. Gdzie trafił menedżer odpowiedzialny za rozwój Żabki Nano?
16:49 Resort klimatu likwiduje paradoks w systemie kaucyjnym. Zmiana w przepisach ucieszy dostawców napojów
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]
Polacy na zakupach wędlin. Do których sklepów się udają i jakie produkty wybierają? [ANALIZA] 02.04.2024 / 11:33
Wzrost cen trzody chlewnej napędzał wyniki Gobarto. Jakie segmenty biznesu poradziły sobie najlepiej? 29.03.2024 / 16:25
Cedrob może zostać przejęty przez fundusz inwestycyjny z Zatoki Perskiej. Kto stoi za firmą ADQ z Abu Zabi? 29.03.2024 / 11:44
BARDZO WAŻNY APEL BRANŻY MIĘSNEJ. 5 000 lokalnych sklepów – w tym mięsnych - przestało istnieć! 28.03.2024 / 12:05
Renata Nowak, Zakłady Mięsne Silesia: Rynek produktów wysokoproteinowych ma potencjał. To dobry czas na wdrażanie innowacji 21.03.2024 / 16:35
Nowy rząd planuje uregulować rynek marki własnej. Wiceminister rolnictwa Stefan Krajewski odpowiada na pytanie jak mogą wyglądać ograniczenia 20.03.2024 / 10:29
Sieć handlowa kończy z promocją na mięso z powodów etycznych i zamierza ograniczać jego sprzedaż w kolejnych latach 20.03.2024 / 08:52
Pracownicy sklepów mają zdecydowane opinie o handlu w niedzielę. Kto jest najbardziej krytyczny?
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Auchan zdradza plany otwarć. Ile sklepów uruchomi w Polsce sieć do końca 2024 roku?
Wojna cenowa uderza w małe sklepy. Udział dyskontów w polskim rynku spożywczym przekroczy 40 proc.
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]