13.10.2021 / 14:15
StoryEditor

Najczęściej popełniane błędy na stoisku mięsno-wędliniarskim. Jak ich uniknąć?

Każdy kawałek mięsa czy wędliny przed wyłożeniem do lady należy dokładnie sprawdzić i ocenić organoleptycznie jego świeżość (fot. Łukasz Rawa/wiadomoscihandlowe.pl)
Rosnąca rotacja pracowników w placówkach handlowych sprawia, że w dziale mięsno-wędliniarskim coraz częściej zdarzają się błędy, które w oczach klientów obniżają atrakcyjność oferty sklepu.

Najczęściej pojawiające się uchybienia można podzielić na cztery rodzaje, w zależności od obszaru ich występowania. Pierwszą grupę stanowią błędy związane z bezpieczeństwem i ja...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23.03.2025 / 08:04
StoryEditor
Carlsberg ponownie inwestuje w piłkę nożną. Został oficjalnym piwem UEFA
NYON, SWITZERLAND - JANUARY 15: UEFA President Aleksander Ceferin meets Calsberg CEO Jacob Aarup-Andersen at the UEFA Headquarters, The House of the European Football, on January 15, 2025 in Nyon, Switzerland (Photo by Kristian Skeie - UEFA/UEFA via Getty Images)

Duński browar podpisał długoterminową współpracę z europejską konfederacją piłkarską, stając się oficjalnym piwem piłki nożnej reprezentacji narodowych UEFA.

Umowa obejmuje szereg rozgrywek, w tym UEFA EURO 2028, UEFA Women‘s EURO 2029, finały Ligi Narodów UEFA, Ligę Narodów Kobiet UEFA, europejskie kwalifikacje mężczyzn i kobiet ora...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.03.2025 / 16:18
StoryEditor
Kaufland jest fresz. Sieć supermarketów pokazuje kolejne elementy nowej strategii
Kaufland odkrywa kolejne elementy nowej strategii (fot. Shutterstock)

Kaufland rozpoczyna ogólnopolską kampanię „Kaufland jest fresz”, której celem jest zwrócenie uwagi na kluczową rolę świeżości produktów spożywczych w ofercie sieci. Kampania, startująca 27 marca, podkreśla jakość owoców, warzyw, pieczywa oraz produktów dostępnych przy ladzie obsługowej.

Dbałość o świeżość jest jednym z filarów działalności Kaufland. Regularne dostawy oraz kontrola jakości mają zapewnić klientom dostęp do produktów najwyższej jakości każdego dni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29. marzec 2025 11:15