25.05.2022 / 17:23
StoryEditor

Nowe technologie wspierają działania związane z ograniczeniem marnowania żywności

Tylko w Europie każdego roku marnowane jest niemal 90 mln ton żywności (Shutterstock)
Tylko w Europie każdego roku marnowane jest niemal 90 mln ton żywności. To jedna piąta ogółu produktów spożywczych trafiających do kosza na całym świecie. Automatyzacja zarządzania produktami wspiera zasadę FEFO w eksponowaniu na półkach artykułów o najkrótszej dacie ważności, co ma wymierny wpływ na ograniczenie ryzyka ich marnowania.

W skali globalnej, wartość marnowanych artykułów spożywczych to około miliarda ton rocznie . To trudna do wyobrażenia liczba, więc pomocna może okazać się jej wizualizacja. Zate...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13.02.2025 / 11:34
StoryEditor
Walentynki na dowóz – sushi i kwiaty hitem 14 lutego
14 lutego to także jeden z najgorętszych dni w roku dla branży dostawczej (fot. Stuart)

Aż 71 proc. Polaków obchodzi Walentynki, a dla co trzeciego z nas to święto ma szczególne znaczenie. 14 lutego to także jeden z najgorętszych dni w roku dla branży dostawczej.

Liczba zamówień na sushi i kwiaty rośnie w europejskich domach w zawrotnym tempie, co potwierdzają m.in. dane platformy logistycznej Stuart – właśnie wtedy dostaw sushi jest 2,5...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12.02.2025 / 12:52
StoryEditor
Orlen rozwinie ofertę gastronomiczną. Jednym z priorytetów będą inwestycje w automaty vendingowe
Na zdj. sklep O!Shop na stacji paliw Orlenu (fot. mat. prasowe)

- Jednym z naszych priorytetów będzie rozwój oferty vendingowej. Obecnie automaty vendingowe na naszych stacjach są wciąż nieliczne, ale planujemy wdrożyć rozwiązania na znacznie szerszą skalę. Chodzi o stacje bazujące na vendingu z pełną ofertą gastronomiczną, która obejmie również gorące posiłki. To zupełnie nowa jakość, którą zamierzamy rozwijać - mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl Jan Tar, dyrektor wykonawczy ds. komercyjnych w Orlenie.

Ostatnia kampania promocyjna była jedną z większych w ostatnich latach. Czy była odpowiedzią na strategię Żabki, która zmienia model działania z typowej sprzedaży detalicznej na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2025 23:42