06.11.2023 / 17:50
StoryEditor

McDonald’s sprawdził czego młodzi oczekują od pracy w gastronomii. Liczą się nie tylko pieniądze

Czy myślą młodzi o pracy w McDonald’s? (Shutterstock)
Głównym powodem do podjęcia pracy w gastronomii przez młodych Polaków jest – jak można się spodziewać – chęć posiadania własnych pieniędzy (tak wskazuje 85 proc. badanych). Gastronomię wybierają z powodów równie pragmatycznych – właśnie w tej branży najłatwiej jest znaleźć zatrudnienie młodym ludziom (78 proc. respondentów). Jednocześnie przyznają, że branża gastronomiczna daje możliwość poznawania ciekawych ludzi (77 proc. ogółu).

McDonald’s Polska przyjrzał się potrzebom, trudnościom i motywacjom młodych pracowników gastronomii w Polsce – przedstawicielom generacji Z i Y. Wraz z psycholożką Ewą Jarczewsk...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28.03.2025 / 18:48
StoryEditor
Gdzie poszły pieniądze z podatków cukrowego i małpkowego? Wyniki kontroli NIK przyznają rację przeciwnikom tych danin
Kontrola NIK wykazała, że NFZ nie wydał pieniędzy, które dostał z tytułu opłaty cukrowej, którą zostali obłożeniu producenci napojów na to, na co miała ona być przeznaczona (fot. Shutterstock)

Najwyższa Izba Kontroli sprawdziła, czy środki z tytułu opłaty cukrowej i alkoholowej, których lwia część popłynęła do Narodowego Funduszu Zdrowia, faktycznie zostały wydane na profilaktykę oraz leczenie schorzeń związanych ze spożywania napojów słodzonych i alkoholu. Wyniki kontroli przeprowadzonej przez NIK pokazują, że teoria mocno rozmija się z rzeczywistością.

Kontrola NIK przeprowadzona w centrali i trzech oddziałach wojewódzkich Narodowego Funduszu Zdrowia, a także Krajowym Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom wykazała, że "dział...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28.03.2025 / 13:23
StoryEditor
System kaucyjny w modelu "multioperatorskim" wymaga precyzyjnego balansu między konkurencją a współpracą
Wspólnym celem operatorów jest zapewnienie zrównoważonego rozwoju systemu kaucyjnego (Shutterstock)

Skuteczne wyważenie współpracy i konkurencji pomiędzy operatorami będzie kluczowym warunkiem w systemie kaucyjnym, funkcjonującym w modelu "multiooperatorskim". Komentuje Jakub Ogórek, prezes spółki PSK.

Ustawa nakłada obowiązek osiągnięcia poziomu zbiórki opakowań na poziomie 77 proc. w latach 2025-2029, z docelowym poziomem 90 proc. do 2030 roku. W celu realizacji tych wymog...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28. marzec 2025 22:16