Serek z krówką to najbardziej rozpoznawalny produkt marki Rolmlecz, który w 2024 roku obchodzić będzie 50-lecie istnienia na polskim rynku. Serek powstaje z najlepszego polskiego mleka, a jego niezmienna receptura jest gwarantem jakości i smaku.
nany i lubiany przez kolejne pokolenia konsumentów serek z krówką Rolmlecz dostępny jest obecnie w pięciu wariantach: naturalnym, waniliowym, czekoladowym, truskawkowym i waniliowym z laską wanilii. Do tego grona dołącza właśnie smak stracciatella, który z pewnością przypadnie do gustu osobom poszukującym deserowo-przekąskowych produktów mleczarskich o czystym składzie. Serek Rolmlecz stracciatella sprawdzi się doskonale jako samodzielny posiłek, ale też jako składnik wielu dań na słodko – naleśników, serników czy muffinek.
– Ofertę serków z krówką marki Rolmlecz poszerzamy ze względu na rosnące zapotrzebowanie konsumentów na produkty mleczarskie z kategorii comfort food, które łączą w sobie tradycję i innowacyjność. Serek homogenizowany stracciatella od Mlekpolu to smakowita kompozycja kremowego serka i delikatnych, rozpływających się w ustach kawałków czekolady. Nasz nowy produkt powstał z myślą o tych, którzy od mlecznej przekąski oczekują jakości i chcą czerpać jak najwięcej przyjemności z jej spożywania – komentuje Dorota Grabowska, Kierownik Działu Marketingu SM Mlekpol.
Na sklepowych półkach znajdziemy dwie gramatury serka Rolmlecz stracciatella – 150 oraz 200 g. Promocja tej produktowej nowości od Mlekpolu obejmie głównie działania w Internecie.