27.03.2017 / 12:00
StoryEditor

Producenci nabiału „czyszczą” etykiety z konserwantów

Nabiał jest niezmiennie odbierany pozytywnie, jako zdrowy i niezbędny element codziennej diety, bogate źródło wapnia, białka i witamin (fot. Fotolia)
Wytwórcy nabiału modyfikują składy produktów, usuwając syntetyczne dodatki i zastępując je innymi składnikami. Robią wszystko, by etykieta była czysta. Naturalność staje się nie wyróżnikiem, lecz standardem.

Czystą etykietą nazywa się umownie przejrzystą deklarację składu żywności, która jest pozbawiona różnego rodzaju sztucznych dodatków, barwników, konserwantów i polepszaczy smaku...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

12.02.2025 / 12:52
StoryEditor
Orlen rozwinie ofertę gastronomiczną. Jednym z priorytetów będą inwestycje w automaty vendingowe
Na zdj. sklep O!Shop na stacji paliw Orlenu (fot. mat. prasowe)

- Jednym z naszych priorytetów będzie rozwój oferty vendingowej. Obecnie automaty vendingowe na naszych stacjach są wciąż nieliczne, ale planujemy wdrożyć rozwiązania na znacznie szerszą skalę. Chodzi o stacje bazujące na vendingu z pełną ofertą gastronomiczną, która obejmie również gorące posiłki. To zupełnie nowa jakość, którą zamierzamy rozwijać - mówi portalowi wiadomoscihandlowe.pl Jan Tar, dyrektor wykonawczy ds. komercyjnych w Orlenie.

Ostatnia kampania promocyjna była jedną z większych w ostatnich latach. Czy była odpowiedzią na strategię Żabki, która zmienia model działania z typowej sprzedaży detalicznej na...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

20.02.2025 / 11:04
StoryEditor
ROP zagrożeniem dla polskiego sektora żywnościowego? Branża apeluje o zmiany
ROP zagrożeniem dla polskiego sektora żywnościowego? Branża apeluje o zmiany (fot. Shutterstock)

Organizacje rolno-spożywcze protestują przeciwko koncepcji Rozszerzonej Odpowiedzialności Producenta (ROP) opracowanej przez Ministerstwo Klimatu i Środowiska. Przedstawiciele branży ostrzegają przed wzrostem kosztów i negatywnym wpływem na ceny żywności.

32 organizacje reprezentujące sektor rolno-spożywczy wyraziły sprzeciw wobec planowanego systemu Rozszerzonej Odpowiedzialności Producenta (ROP), który ma zostać wprowadzony prz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2025 19:27