02.02.2023 / 09:16
StoryEditor

Sieci sklepów Agata i Bricoman ukarane przez prezesa UOKiK za zatory płatnicze. Urząd odstąpił od kary dla Sokołowa i Ikei

Tomasz Chróstny, wiceprezes UOKiK
Kolejny dzień, kolejny raz prezes UOKiK przypomina o sobie branży handlowej. Tym razem Tomasz Chróstny wydał dziewięć decyzji w sprawie zatorów płatniczych. Ukarane zostały trzy spółki, w tym dwie znane sieci handlowe. Jednocześnie prezes UOKiK odstąpił od ukarania sześciu innych przedsiębiorców, których postępowania analizował.

Pierwsza decyzja dotyczy spółki Agata, właściciela sieci salonów meblowych. W toku postępowania ustalono, że od czerwca do sierpnia 2020 r. przedsiębiorca spóźnił się z zapł...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

19.02.2025 / 14:07
StoryEditor
Kentucky już tylko w nazwie? KFC przeprowadza się do Teksasu
KFC przeprowadza się do Teksasu (Shutterstock.com)

​KFC ogłosiło decyzję o przeniesieniu swojej amerykańskiej siedziby głównej z Louisville w stanie Kentucky do Plano w Teksasie. Celem tej zmiany jest konsolidacja operacji pod egidą spółki macierzystej Yum Brands.

Około 100 pracowników KFC USA zostanie przeniesionych do siedziby KFC i Pizza Hut w Plano w ciągu najbliższych sześciu miesięcy, natomiast kolejnych 90 zdalnych pracowników Yum ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03.03.2025 / 15:15
StoryEditor
Na rynku gastronomicznym wykształcił się ekosystem zintegrowany system wielokanałowych zakupów food-out-of-home [ANALIZA]
E-commerce (fot. Shutterstock)

Na współczesne rynki trzeba patrzeć w sposób kompleksowy i wielowymiarowy. Nie może już być mowy o jednej ścieżce dotarcia do konsumenta – a raczej o wielu ekosystemach, funkcjonujących obok siebie lub wzajemnie się przenikających. Tradycyjny podział na zakupy stacjonarne i internetowe zastąpił obecnie omnicommerce, będący integracją zarówno kanałów sprzedaży, jak i komunikacji z klientem – i to zarówno w odniesieniu do produktów, jak i usług. Komentuje Agnieszka Skonieczna, PMR.

– Na rynku gastronomicznym wykształcił się cały ekosystem food-ouf-of-home. Konsument nie tyle kupuje jedzenie per se, a bardziej kupuje czas, który musiałby przeznaczyć na goto...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04. marzec 2025 12:04