24.04.2023 / 09:20
StoryEditor

Schab, filety czy może kiełbasa? Jak wybrać te najlepsze

Schab, filety czy może kiełbasa? Jak wybrać te najlepsze.
61% Polaków uznało, że ma większe zaufanie do produktów, które posiadają certyfikat jakości. Liczba osób, które szukają żywności o jakości potwierdzonej certyfikatem oraz produktów o tzw. „krótkiej etykiecie” systematycznie rośnie – co potwierdzają badania zrealizowane przez Unię Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego.

Jakość produktów mięsnych, obok ceny, to najważniejszy aktualnie element w decyzji zakupowej konsumentów. Już ponad 58% z nas – mając do wyboru produkty certyfikowane oraz produkty nieposiadające znaków jakości – wybiera właśnie produkty certyfikowane. Skąd te zmiany trendów? Ceny żywności rosną. A to oznacza, że szukając produktów mięsnych jeszcze większą wagę przykładamy do jakości.

Taką właśnie gwarancję daje certyfikat QAFP, który jest oficjalnie uznanym przez Ministerstwo Rolnictwa – System Gwarantowanej Jakości Żywności m.in. dla tak popularnych mięs jak schab, filety z kurczaka oraz tradycyjne kiełbasy. Warto podkreślić, że produkty z certyfikatem QAFP produkowane są według tradycyjnych receptur i mają tzw. „krótką etykietę”.

Więcej informacji o produktach QAFP dostępnych jest na stronie www.qafp.pl.

 

16. listopad 2024 13:13