02.02.2021 / 16:59
StoryEditor

Producenci drobiu reagują na zmianę zachowań konsumenckich. Rozwijają własne linie dań mrożonych

Zakład SuperDrob w Łodzi, ul. Traktorowa 180 (By Bolando, CC BY-SA 4.0)
Pandemia zmieniła przyzwyczajenia kulinarne Polaków. W związku z koniecznością pozostania w domach poszukują wygodnych rozwiązań w kuchni. Jednym z producentów, który odpowiedział na W na zmieniające się oczekiwania konsumentów jest SuperDrob rozwijający własną linię mrożonych dań gotowych z kurczaka pod marką Fast Good.

Spółka we współpracy z Centrum Badawczo-Rozwojowym BioStat, zbadał stosunek Polaków do mięsnych produktów mrożonych. Wynika z niego, że ponad 80 proc. z nas sięga po tego typu d...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29.10.2024 / 13:14
StoryEditor
Coface Polska: branża HoReCa zapomina o kryzysie
Wg Dun&Bradstreet blisko 3 tys. firm z branży HoReCa zawiesiło swoją aktywność w 1 półroczu 2024 (fot. Makro Polska)

Branża HoReCA zapomniała o kryzysie. Mimo zauważalnego spadku zyskowności działalności wśród restauratorów, popyt na ich usługi pozostał stabilny - wynika z najnowszych danych Coface. Ponadto po raz pierwszy od czasu rozpoczęcia pandemii Covid-19 ilość podmiotów w branży HoReCa netto wzrasta.

Koniunktura i nastroje w sektorze usług w Europie są zdecydowanie lepsze, niż w przemyśle. W bieżącym roku rośnie liczba pasażerów obsługiwanych przez linie lotnicze. Szczególn...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.11.2024 / 12:15
StoryEditor
Tomasz Suchański, CEO Grupy Żabka o pracy w Wigilię: zmiana obecnego konsensusu jest trudna, ktoś zostałby pokrzywdzony
Tomasz Suchański, CEO Grupy Żabka (fot. mat. prasowe)

Mamy w Polsce od wielu lat konsensus, zakładający pracę sklepów w Wigilię do godz. 14. Zmiana tego byłaby trudna, któraś ze stron zostałaby pokrzywdzona - przyznaje Tomasz Suchański, CEO Grupy Żabka, odpowiadając na pytanie portalu wiadomoscihandlowe.pl.

W trakcie wtorkowej konferencji Żabki zadaliśmy prezesowi Tomaszowi Suchańskiemu pytanie o pracę w handlowców w Wigilię. Czy dzień ten, zgodnie z propozycją posłów Lewicy, powin...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. listopad 2024 12:27