Cyfrowa edycja Kongresu Mięsnego w jeszcze większym stopniu niż dotychczas stawia na wiedzę. 7 grudnia będzie dniem wypełnionym prelekcjami i panelami dotyczącymi zmian i wyzwań, przed którymi stoi cała branża mięsna. Liczne grono prelegentów i ekspertów dostarczy uczestnikom wydarzenia bezcennych informacji na temat kondycji rynku, najważniejszych trendów, innowacji i perspektyw branży. Dołącz do nas!
Głównymi tematami tegorocznej, szóstej już edycji konferencji będą zagadnienia związane z rozwojem biznesu w czasach pandemii i ASF, rosnących kosztów energii, pracy i surowców. Będziemy rozmawiać o zmieniających się preferencjach konsumentów mięsa i wędlin oraz o rosnącym dynamicznie rynku roślinnych alternatyw. Nie zabraknie także prognoz dla branży w kontekście niestabilnej sytuacji w sferze prawa i gospodarce, jak również analiz związanych z kryzysem klimatycznym i zieloną transformacją.
Wybrane tematy Kongresu Mięsnego 2021:
- Ustawa o ROP. Czy może zachwiać branżą mięsną?
- Marketing produktów mięsnych w nowej rzeczywistości
- Zarządzanie kategorią mięsa i wędlin
- Świąteczne zakupy mięsa i wędlin. Bożonarodzeniowe trendy w handlu
- Wędliny paczkowane. Sprzedaż, kanały dystrybucji, perspektywy rynku
- Innowacje na półce z produktami mięsnymi. Siła głosu klientów
- Jak zapewnić rozwój produkcji polskiego mięsa?
- Ekologia, jakość, bezpieczeństwo. Czego oczekują konsumenci wieprzowiny
- Trendy w sprzedaży produktów mięsnych w sklepach małoformatowych
- Roślinna rewolucja. Rynek alternatyw dla mięsa rośnie w siłę
Głównym celem Kongresu Mięsnego jest dostarczenie uczestnikom rzetelnej wiedzy na temat kondycji rynku, najważniejszych trendów, innowacji i perspektyw branży. Szczególny nacisk kładziemy na metody praktycznego wykorzystania informacji i analiz płynących z badań rynku i zachowań konsumentów. Chcemy podnosić poziom rozeznania biznesowego i wspierać menadżerów w drodze do sukcesu na trudnym rynku mięsa.