09.02.2017 / 10:08
StoryEditor

Jest szansa na zwiększenie sprzedaży polskiego drobiu

Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa (KRD)
Produkcja mięsa drobiowego w Unii Europejskiej w 2016 roku wyniosła ok. 14,5 mln ton, z czego blisko 11 mln ton, z czego blisko 80 proc. stanowiły brojlery kurczęce. Polska od kilku lat jest liderem w produkcji drobiu w UE. Nasz udział wynosi ok. 16  proc., co daje ponad 2,35 mln ton drobiu – mówi Łukasz Dominiak, dyrektor generalny Krajowej Rady Drobiarstwa (KRD).

Niemal połowa polskiej produkcji drobiu przeznaczana jest na eksport. - Jako, że Polska jest liderem produkcji i jednym z liderów eksportu musimy stale poszukiwać nowych rynków ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.04.2025 / 13:50
StoryEditor
Biedronka królową! Jakie aplikacje i programy lojalnościowe Polacy kochają najbardziej?

Liczba aplikacji i programów lojalnościowych w ostatnich latach rosła w tempie wykładniczym. Dzisiaj nawet najmniejsze sieci mogą się pochwalić chociażby prostym rozwiązaniem lojalnościowym lub kartą na punkty. Dzięki nowemu badaniu wiemy jaki aplikacje i programy lojalnościowe cieszą się największą popularnością i uznaniem wśród polskich klientów sklepów spożywczych.

Według danych firmy Inquiry ponad 80 proc. Polaków bierze lub brała udział w programach lojalnościowych. Co ciekawe w 2024 r. nastąpił delikatny spadek uczestników tego typu pro...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01.04.2025 / 11:40
StoryEditor
Jerzy Tymofiejew, Rex Concepts, na Retail Trends: Z Żabką możemy się dogadać
Od lewej: Jerzy Roguski, dyrektor ds. komercyjnych i rozwoju w Żabka Polska; Jerzy Tymofiejew, CEO Rex Concepts (fot. Katarzyna Pierzchała)

Nie będziemy powstrzymywać Żabki przed jej planami ekspansji w gastronomię - przyznał podczas kongresu Retail Trends 2025 Jerzy Tymofiejew, CEO, Rex Concepts, pytany o potencjalne zagrożenie dla restauracji fast foodowych, jakie płynie ostatnio ze strony największej sieci handlowej.

Następuje zmiana paradygmatu w handlu detalicznym: od sprzedaży towarów do karmienia klientów. Niemały wpływ na to ma sieć Żabka, co było tematem debaty zatytułowanej “Hybrydyz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. kwiecień 2025 07:19