Zastosowanie metody mrożenia szokowego IQF gwarantuje świetny smak i "hibernację" świeżości produktu. Burgery te są banalnie proste w przygotowaniu - wystarczy wrzucić je na patelnię czy grilla prosto z zamrażarki.
Marka jednocześnie obala mity związane z mrożeniem produktów: burgery mrożone w technologii IQF to także gwarancja zachowania wszystkich cennych składników odżywczych zawartych w mięsie wołowym bez potrzeby stosowania konserwantów i ulepszaczy. To też znaczące ograniczenie wykorzystania plastiku i możliwość zastosowania opakowań z papieru makulaturowego. W kategorii produktów chłodzonych ciężko uzyskać taką jakość.
Produkty Skłodowskich wpisują się w trend #zerowaste a sama marka zachęca do bardziej zrównoważonej i odpowiedzialnej konsumpcji - lepiej jeść mniej mięsa, ale lepszej jakości - powtarzają szefowie podlaskiej firmy.
Co jeszcze ważne w przypadku produktów Skłodowskich - można z nimi ograniczyć marnotrawienie żywności - wystarczy wyjąć z ekologicznego pudełka tyle burgerów, ile w danym momencie potrzebujemy. Reszta może poczekać na inną okazję.
Zapraszamy do obejrzenia materiału wideo, w którym znajdą Państwo więcej informacji o marce Skłodowscy.