12.12.2017 / 23:06
StoryEditor

Pamapol coraz bliżej budowy centrum B+R. Firma chce opracować innowacyjne dania gotowe

(materiały prasowe)
12 grudnia br. Pamapol i Ministerstwo Rozwoju i Finansów podpisały umowę na dofinansowanie projektu Centrum badawczo-rozwojowe dań gotowych wysokiej jakości w ramach działania 2.1 Wsparcie inwestycji w Infrastrukturę B+R przedsiębiorstw Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Całkowity koszt netto realizacji projektu wynosi 16 mln zł, a kwota przyznanego dofinansowania wynosi odpowiednio 4,5 mln zł, co stanowi 35 proc. kwoty wydatków kwa...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

19.02.2025 / 14:53
StoryEditor
Technologia kontra marnotrawstwo. Jak innowacyjne opakowania mogą uratować żywność?
Technologia kontra marnotrawstwo. Jak innowacyjne opakowania mogą uratować żywność? (fot. Sebastian Rennack)

Według najnowszego raportu ONZ "UNEP Food Waste Index Report 2024", aż jedna piąta produkowanej na świecie żywności trafia do kosza. To równowartość miliarda posiłków rocznie, podczas gdy 783 miliony ludzi zmaga się z głodem, a co trzecia osoba na świecie doświadcza braku bezpieczeństwa żywnościowego.

Skala strat jest ogromna – wynoszą one niemal bilion dolarów rocznie i generują od 8 do 10 proc. globalnej emisji gazów cieplarnianych. To prawie pięciokrotnie więcej niż cały s...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14.02.2025 / 15:06
StoryEditor
Krzysztof Pawiński, prezes Grupy Maspex na Retail Trends 2025. Weźmie udział w debacie o nowej rzeczywistości w handlu FMCG
Krzysztof Pawiński, prezes zarządu Maspex (fot. materiały prasowe)

Krzysztof Pawiński, współzałożyciel, współwłaściciel i prezes zarządu Grupy Maspex, jednej z największych firm spożywczych w Europie Środkowo-Wschodniej, będzie prelegentem podczas kongresu Retail Trends 2025. Jako przedsiębiorca z ponad 30-letnim doświadczeniem, podzieli się swoim spojrzeniem na nową codzienność w handlu detalicznym oraz wizją przyszłości branży FMCG.

Grupa Maspex, pod kierownictwem Pawińskiego, zarządza 18 zakładami produkcyjnymi w Polsce, Czechach, na Węgrzech, w Rumunii i Bułgarii. W portfolio firmy znajduje się ponad 70 m...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

23. luty 2025 12:45