16.09.2024 / 20:15
StoryEditor

Jest ryzyko zalania zakładów producenta słodyczy i przekąsek. Możliwe opóźnienia w dostawach

Zakład ZPC Otmuchów w Nysie

Grupa Otmuchów podała, że na razie nie ucierpiał żaden z jej zakładów, ale jest wysokie ryzyko zalania zakładów w Nysie i Otmuchowie. W związku z podtopieniami w regionie możliwe są opóźnienia w dostawach dla sieci handlowych i hurtowni.

Producent batonów, słonych przekąsek i żelków produkujący pod markami Bebeto, Odra i Cosby, oraz produkty marek własnych sieci handlowych poinformował, że zarząd spółki dokonał oceny aktualnych skutków sytuacji powodziowej w Polsce na działalność Grupy Kapitałowej Otmuchów.

Brak szkód, ale podtopienia nie zostały wykluczone

„Na dzień publikacji niniejszego raportu bieżącego żaden z zakładów produkcyjnych w tym największy położny w Nysie nie uległ zalaniu, Spółka nie odnotowała również innych istotnych strat majątkowych” – podano 16 września 2024 roku.

Brak szkód nie oznacza, że zakłady spółki są bezpieczne. W tym samym komunikacie czytamy, że ryzyko zalania w szczególności zakładów w Nysie oraz w Otmuchowie spółka ocenia jako wysokie.

W fabryce w Nysie produkowane są batony, słone przekąski i żelki, natomiast w zakładzie w Otmuchowie wytwarzane są żelki.

Problemy w łańcuchu dostaw

W związku z zalaną infrastrukturą drogową w Nysie i w okolicach Otmuchowa występują zakłócenia w funkcjonowaniu zakładów i ograniczenia łańcucha dostaw. Firma zakłada prawdopodobieństwo zakłócenia terminów realizacji dostaw przez ZPC.

ZPC Omuchów na bieżąco monitoruje aktualną sytuację powodziową w rejonie, gdzie zlokalizowane są zakłady produkcyjne. Firma na razie nie jest w stanie precyzyjnie oszacować ewentualnych skutków finansowych wynikającymi z sytuacji powodziowej w Polsce.

11.02.2025 / 14:36
StoryEditor
Henkel Polska ma nowego dyrektora zakłądu produkcyjnego w Raciborzu. Funkcję objął Mateusz Ozór
Mateusz Ozór, (fot. materiały prasowe)

Od stycznia 2025 roku Mateusz Ozór został nowym dyrektorem zakładu produkcyjnego Henkel Polska w Raciborzu. Fabryka specjalizuje się w produkcji detergentów, takich jak proszki i żele do prania oraz płyny zmiękczające, które trafiają na dwanaście rynków Europy Środkowo-Wschodniej, w tym m.in. Polski, Czech, Węgier i Ukrainy. Jakie doświadczenie ma nowy dyrektor?

Mateusz Ozór, związany z Henkel od 17 lat, będzie odpowiedzialny za kierowanie strategicznym rozwojem zakładu, zapewnianie wysokiej wydajności produkcji oraz utrzymanie najw...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13.02.2025 / 13:47
StoryEditor
Carrefour kreuje w Polsce nowy trend walentynkowych kolacji tematycznych i liczy na wzrost sprzedaży produktów premium
Tydzień francuski w sklepach Carrefour w Polsce. - Na francuskich smakach w Carrefour znamy się najlepiej, dlatego wierzę, że to właśnie autentyczność i wysoka jakość przyciągnie w tym tygodniu klientów do naszych sklepów - mówi Piotr Lubiewa-Wieleżyński, dyrektor rozwoju sprzedaży w Carrefour Polska.

Sieć Carrefour Polska postanowiła wykreować wśród Polaków nowy trend - walentynkowych kolacji tematycznych, np. w stylu francuskim. Z tej okazji jej super- i hipermarkety zaoferowały ponad 100 wyselekcjonowanych i sprowadzonych z Francji oryginalnych produktów, z pomocą których w łatwy sposób można przygotować uroczystą kolację dla ukochanej osoby oraz przenieść się z nią kulinarnie do dowolnego kraju na świecie.

Sieć Carrefour Polska nieustannie rozbudowuje swoją ofertę tematycznych tygodni kulinarnych, odpowiadając na rosnące zainteresowanie klientów różnorodnymi smakami z całego świat...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2025 13:09