24.05.2022 / 14:54
StoryEditor

Paweł Grabowski, Żabka Future na Retail Trends 2022: Nasz klient to klient phygitalowy

Paweł Grabowski, Dyrektor Rozwiązań Bezobsługowych w Żabka Future podczas Retail Trends 2022 (fot. wiadomoscihandlowe.pl)
- Pracujemy nad uspójnieniem naszego egozystemu z perspektywy klienckiej. Docelowo widzimy naszego klienta holistycznie: nie jako klienta sklepu stacjonarnego, albo klienta e-commerce, tylko jako klienta phygitalowego, który korzysta z całego naszego ekosystemu - mówił podczas kongresu Retail Trends 2022 Paweł Grabowski, Dyrektor Rozwiązań Bezobsługowych w Żabka Future.

Przedstawiciel największej sieci convenience w Polsce w trakcie swojej prezentacji wyróżnił trzy etapy ewolucji handlu. Podczas gdy pierwszy etap obejmuje samoobsługę, w drugim ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14.01.2025 / 08:40
StoryEditor
Lagardère Travel Retail testuje robota-kelnera w swoich restauracjach

Operator takich sieci jak m.in. InMedio, 1Minute Smacznego czy So Coffee rozpoczał pilotaż robotów kelnerów. Maszyny zajmować się będą w restauracjach m.in. marketingiem, sprzątaniem i serwowaniem dań.

Lagardere Travel Retail nie zdradziło, w ilu dokładnie placówkach oraz w jakich lokalizacjach trwają testy robota-kelnera. Wiadomo natomiast, że firma podchodzi do tematu robo...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

15.01.2025 / 14:43
StoryEditor
Roślinne alternatywy mięsa i nabiału wreszcie na swoim. Nowa kategoria klasyfikacji PKD
Na zdj. produkt marki Beyond Burger (fot. calimedia/Shutterstock)

Od 1 stycznia 2025 roku weszła w życie nowa klasyfikacja PKD, w której ujęte są roślinne alternatywy mięsa i nabiału jako oddzielne kategorie. Branża liczy na lepszą rozpoznawalność i bardziej precyzyjne zbieranie danych statystycznych.

Do tej pory roślinna branża musiała korzystać z kategorii 10.89.Z dotyczącej produkcji pozostałych artykułów spożywczych, gdzie indziej niesklasyfikowanej. Polski Związek Produc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21. styczeń 2025 11:20