12.03.2024 / 15:04
StoryEditor

Marka Duda rozszerza się o zupełnie nową linię. Premiera już niebawem na Kongresie Mięsnym & Roślinne Alternatywy!

Marka Duda rozszerza się o zupełnie nową linię. Premiera już niebawem na Kongresie Mięsnym & Roślinne Alternatywy!
Linia High Protein to najnowsza propozycja marki Duda, zawierająca produkty wysokobiałkowe i innowacyjne dania gotowe, które wpisują się we współczesne trendy konsumenckie. Dedykowane są osobom, którym zależy na zbilansowanym odżywianiu, dbającym o sylwetkę, a także takim, które szukają prozdrowotnych i łatwych w przygotowaniu produktów, z jak najlepiej zachowanymi wartościami odżywczymi.

W skład linii wchodzą wysokobiałkowe parówki i plastry, a także innowacyjne, gotowe do podgrzania produkty — kotlet, hamburger, rumsztyk, dwa rodzaje nuggetsów i medalionów — łączące w sobie jedynie mięso z kurczaka z warzywami i pyszną panierką.

Parówki High Protein posiadają najwyższą ilość białka na 100 g parówki w Polsce. Ponadto, dzięki oliwie z oliwek i braku dodatku cukru spełniają wysokie wymagania klientów, szukających żywności wspierającej ich pracę nad sylwetką i dążenie do zdrowego, zbilansowanego odżywiania.

Plastry High Protein cechują się wysoką zawartością białka naturalnego pochodzenia – aż 25 g białka w paczce. Również z dodatkiem oliwy z oliwek i bez dodatku cukru. Produkt dla każdego, kto pragnie dbać o formę.

Produkty gotowe – kotlet, hamburger, rumsztyk, dwa rodzaje nuggetsów i medalionów – posiadają niespotykany na rynku skład, dostarczają dodatkową ilość warzyw do posiłku, a także są źródłem pełnowartościowego białka. Zawartość składników mineralnych i witamin pochodzi wyłącznie z naturalnych źródeł: mięsa i warzyw, bez dodatkowego wzbogacania. Poprzez odpowiedni dobór wysokiej jakości mięsa z kurczaka i mieszanki warzyw wraz z zastosowaniem optymalnej technologii, powstały produkty, które są źródłem witamin, minerałów, a nawet błonnika. Odpowiadają na potrzebę przygotowania szybkiej i wartościowej podstawy posiłku. Bez dodatku substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i barwników, z wysoką zawartością białka.

Premiera połączona z degustacją odbędzie się podczas Kongresu Mięsnego i Roślinne Alternatywy 2024. Jest jeszcze możliwość wzięcia w niej udziału. Chętnych zapraszamy Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.!

21. listopad 2024 19:45