Zbliżająca się Wielkanoc to kolejny, trzeci już okres świąt, który spędzimy w warunkach daleko idących obostrzeń, w tym lockdownu sektora gastronomii. Makro Polska już od wiosny 2020 r. proponuje lokalom różne formy wsparcia i promocji, pomagając w ten sposób w utrzymaniu się na rynku. Ruszyła kolejna, wielkanocna odsłona tej akcji.
Sukces organizowanej w ubiegłym roku, świetnie przyjętej przez restauratorów i klientów kampanii „Zamów na świąteczny stół” sprawił, że jej kontynuacja stała się oczywista. Na stronie www.makro.pl/zamawiaj-z-dostawa oraz www.polskieskarby.pl dostępne są już adresy ponad 500 lokali, specjalizujących się w ofercie kuchni polskiej, które przygotowały specjalne wielkanocne menu. Co trzeba zrobić? To proste: wejść na stronę, zapoznać się z ofertą, złożyć zamówienie i odebrać tuż przed świętami, pomagając w ten sposób ulubionej restauracji oraz wzbogacając kulinarnie świąteczne spotkanie przy stole.
Ci spośród klientów Makro, którzy wolą bezpośrednie zakupy, mogą zaopatrzyć się w przysmaki od lokalnych szefów kuchni w wybranych halach. Podobnie, jak przed Bożym Narodzeniem sieć zaprosiła restauratorów do prezentacji i sprzedaży ich oferty. Stoiska restauracji znajdą się za strefą kas w halach Makro.
Przedświąteczne wsparcie Makro dla gastronomii
X-Kom, dystrybutor elektroniki użytkowej, ogłosił na początku października br., że ma zamiar przejąć sieć ok. 200 sklepów Neonet. Spółka złożyła wniosek do UOKiK i zgodę na przejęcie sieci, teraz firma otrzymała zielone światło i może sfinalizować transakcję. Warunków jej finalizacji jest jednak więcej. Można nawet powiedzieć, że firmy mają za sobą ten najprostszy etap do zamknięcia transakcji, teraz czekają firmę kluczowe negocjacje, od których będzie zależeć wszystko.
Firma X-Kom dostała od UOKiK zgodę na przejęcie sieci sklepów z elektroniką użytkową Neonet. Zgoda urzędu jest jednym z kluczowych warunków umowy inwestycyjnej i pozwoli firmom ...
Lidl modernizuje swoje niemieckie sklepy, aby przeciwdziałać powrotowi Aldi do wzrostu i odpowiadać na zmieniające się preferencje konsumentów. Nowa strategia kładzie nacisk na prostotę i wydajność, jednocześnie wzmacniając wizerunek dyskontu. Akcje non-food i świeże asortymenty jeszcze bardziej wysuwają się na pierwszy plan.