– Cieszę się, że wspólnie z szefami kuchni Akademii Inspiracji MAKRO mogliśmy przygotować dania mojej rodzimej kuchni między innymi: Trippa alla Parmigiana oraz Vitello Tonnato – mówi Giancarlo Russo, propagator kuchni włoskiej w branży HoReCa. – Chcę pokazać restauratorom, jak ważny jest dobór odpowiednich produktów.
Na uczestników czekała również niespodzianka. W prezencie otrzymali książkę „Italia najlepsze potrawy pod słońcem” autorstwa Giancarlo Russo oraz Zbigniewa Sonika, szefa kuchni Akademii Inspiracji MAKRO w Krakowie.
Jak podkreśla Paweł Koperek, Menadżer ds. klientów HoReCa w MAKRO Polska, udział w Kongresie Szefów Kuchni i Restauratorów to szansa na rozmowy z restauratorami oraz szefami kuchni na temat aktualnej sytuacji czy wyzwań stojących przed branżą gastronomiczną. Na naszym stoisku można było wziąć udział w pokazach kulinarnych oraz zapoznać się z szeroką ofertą MAKRO, ze szczególnym uwzględnieniem asortymentu włoskiego. – dodaje.
– Bardzo duże zainteresowanie tegorocznym kongresem pokazuje, jak istotny jest oferowany w jego trakcie program edukacyjny oraz możliwość spotkania wiarygodnych dostawców branży HoReCa w jednym miejscu i czasie. Realizacja tego wydarzenia nie byłaby możliwa bez wsparcia ważnych dla branży firm, takich jak MAKRO Polska. Dlatego bardzo się cieszę, że to już kolejny rok współpracy z MAKRO – mówi Agnieszka Huszczyńska, organizatorka wydarzenia.
Kongres Szefów Kuchni i Restauratorów to bezpłatny program edukacyjny skierowany do przedstawicieli branży HoReCa. Co roku uczestnicy mogą wziąć udział w prelekcjach oraz w panelach dyskusyjnych. Wydarzeniu towarzyszy strefa ekspozycyjna, na której znajdują się stoiska dostawców.
Więcej informacji o kongresie dostępnych jest na stronie: https://kongresszefowkuchni.pl/