09.02.2017 / 10:45
StoryEditor

Nie ufamy żywności convenience, ale jej sprzedaż rośnie

Monika Woźniak, senior consultant Augeo Ventures (fot. archiwum)
Barierą wpływającą na rozwój rynku produktów convenience jest nieufność Polaków wobec dań gotowych. Panuje przekonanie, że są one przetworzone, niezdrowe i dużo mniej smaczne niż posiłki ugotowane w domu. Niemniej rynek dań gotowych od maja 2015 do czerwca 2016 odnotował 5 proc. wzrost, a rynek dań chłodzonych wzrósł o niemal 15 proc. – zauważa w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Monika Woźniak, senior consultant Augeo Ventures.

Czy Polacy przekonali się do produktów convenience?

Polski konsument nadal charakteryzuje się konserwatywnym podejściem do przygotowywania posiłków i większość dań gotuje w dom...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.01.2025 / 16:13
StoryEditor
Anna Podkowińska-Tretyn będzie zarządzać Too Good To Go w kolejnym kraju. Jakim?
Anna Podkowińska-Tretyn, country director Too Good To Go w Polsce i Czechach (fot. mat. prasowe)

Anna Podkowińska-Tretyn będzie szefową Too Good To Go już nie tylko w Polsce, ale również w Czechach. Z popularną aplikacją walczącą z marnowaniem żywności menedżerka związana jest od minionego roku.

- Jestem bardzo szczęśliwa, że ​​mogę przeżyć nową przygodę i mieć większy wpływ na region Europy Środkowo-Wschodniej w kwestii marnowania żywności, jako dyrektorka krajowa na P...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 88% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

20.01.2025 / 09:41
StoryEditor
To będzie dobry rok dla handlu spożywczego w Polsce! Poznaj najnowsze prognozy PMR
Rok 2025 zapowiada się przyzwoicie dla branży handlowej (fot. Shutterstock)

Rynek spożywczy w Polsce w 2025 r. odnotuje znaczące odbicie, prognozuje PMR. Dynamika wzrostu ma być wyższa niż w minionym roku, choć pozostanie jednocyfrowa. Co istotne, rynek będzie rósł niezależnie od inflacji - jego wzrost będzie realny. Ile wyniesie?

Według PMR Market Experts, dynamika wzrostu w 2025 r. ma przekroczyć 7 proc., co choć wciąż poniżej średniorocznej stopy wzrostu (CAGR) z lat 2021–2024, będzie ponad dwukrotnie ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. styczeń 2025 05:52