POLECAMY: TYLKO U NAS RAPORTY WOJNA CENOWA W HANDLU MARKI WŁASNE SYSTEM KAUCYJNY Rabaty na paliwo z kartą PAYBACKreklama
Łukasz Rawa Martina Schmidt, Alfa Bio: Chcemy być liderem rynku tofu w Polsce Z przeprowadzonych na nasze zlecenie badań wynika, że 40 proc. Polaków jeszcze nigdy nie próbowało tofu. To pokazuje, że rynek ma spore perspektywy do dalszego wzrostu – podkreśla w rozmowie z serwisem wiadomoscihandlowe.pl Martina Schmidt, chief marketing officer w firmie Alfa Bio, do której należy marka Lunter.
Łukasz Rawa Na rynku spożywczym pojawia się coraz mniej prawdziwych innowacji. AI może to zmienić? 03.06.2024 / 16:36
Rewe otwiera swój pierwszy wegański supermarket. W asortymencie wyłącznie produkty roślinne 16.04.2024 / 10:09
Nowy rząd planuje uregulować rynek marki własnej. Wiceminister rolnictwa Stefan Krajewski odpowiada na pytanie jak mogą wyglądać ograniczenia 20.03.2024 / 10:29
Sieć handlowa kończy z promocją na mięso z powodów etycznych i zamierza ograniczać jego sprzedaż w kolejnych latach 20.03.2024 / 08:52
Najważniejsze spotkanie branży mięsnej i sektora roślinnych alternatyw już za nami 18.03.2024 / 20:53
Carrefour na KMiRA 2024: Sieci hiper- i supermarketowe zdały sobie sprawę, że bez marki własnej nie dadzą rady 14.03.2024 / 15:47
KMiRA 2024: Branża mięsna spiera się z producentami bezmięsnych alternatyw o nazewnictwo. Czy możliwe jest rozwiązanie satysfakcjonujące wszystkich? 14.03.2024 / 13:08
Grzegorz Kozieja, BNP Paribas na KMiRA 2024: skala inwestycji w rynek roślinnych alternatyw rośnie 14.03.2024 / 11:42
Stefan Krajewski, MRiRW o regulacji nazw alternatyw dla wyrobów mięsnych. Jak resort chce sobie poradzić z tym gorącym tematem? 14.03.2024 / 11:07
Branża mięsna apeluje do MRiRW. Kolejny rozdział sporu w sprawie nazewnictwa produktów roślinnych 12.01.2024 / 13:04
Łukasz Rawa Producenci zabrali głos ws. zakazu używania mięsnych nazw dla żywności roślinnej. Jakie są ich opinie i uwagi? 09.01.2024 / 13:25
Połowa Europejczyków twierdzi, że będzie jeść mniej mięsa. Co to oznacza dla rynku produktów roślinnych? 20.12.2023 / 14:49
Polski Związek Producentów Żywności Roślinnej: Ministerstwo Rolnictwa ma niejasny cel, daleki od ochrony interesu konsumentów 06.12.2023 / 15:47
Szynka i kiełbasa tylko z mięsa! Ministerstwo rolnictwa chce zdążyć z rozporządzeniem, zanim zmieni się władza 06.12.2023 / 13:12
Katolicy powinni przejść na dietę roślinną. Ekolodzy chcą, aby papież Franciszek przywrócił zakaz jedzenia mięsa w piątki i w ten sposób pomógł ratować Ziemię 11.11.2023 / 18:20
Ukryte koszty systemów żywnościowych są niezwykle wysokie. Jak sobie z nimi poradzić? 06.11.2023 / 12:13
28.06. UOKiK bada skargi klientów na dwa internetowe sklepy odzieżowe należące do Grupy Kapitałowej Immobile
23.06. Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
17:43 Patryk Powierża pożegnał się z Żabką. Gdzie trafił menedżer odpowiedzialny za rozwój Żabki Nano?
16:49 Resort klimatu likwiduje paradoks w systemie kaucyjnym. Zmiana w przepisach ucieszy dostawców napojów
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]
ProVeg prześwietlił wiodący rynek produktów roślinnych. Jakie wnioski mogą wyciągnąć polscy producenci? 27.10.2023 / 17:21
Michał Siwek, BNP Paribas: Produkcja roślinnych alternatyw ma sens zarówno w kontekście ekonomicznym, jak i środowiskowym 27.10.2023 / 14:44
Carrefour zawiązuje "koalicję", by zwiększyć sprzedaż produktów roślinnych. Do sojuszu dołączyły m.in. Danone i Unilever 26.10.2023 / 16:48
Grzegorz Mech, GfK: Segment produktów roślinnych nieco wyhamował, ale jego wartość jest już znacząca 20.10.2023 / 16:46
Katarzyna Zgieb, Jeronimo Martins: Biedronka stara się demokratyzować dostęp do produktów roślinnych 19.10.2023 / 19:41
Powstał Polski Związek Producentów Żywności Roślinnej. Co planuje nowa organizacja branżowa? 19.10.2023 / 10:30
Lidl zrównuje ceny mięsa i produktów ‘mięsnych‘ na bazie białek roślinnych. W ten sposób dyskonter chce zwiększyć ich sprzedaż 12.10.2023 / 11:37
Zdrowa żywność w koszykach Polaków. Jakie czynniki wpływają na decyzje zakupowe klientów? [BADANIE] 10.10.2023 / 11:57
Czy Nutri-Score łamie zbiorowe interesy konsumentów? W tej sprawie wypowie się UOKiK 30.08.2023 / 18:31
Pracownicy sklepów mają zdecydowane opinie o handlu w niedzielę. Kto jest najbardziej krytyczny?
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Auchan zdradza plany otwarć. Ile sklepów uruchomi w Polsce sieć do końca 2024 roku?
Wojna cenowa uderza w małe sklepy. Udział dyskontów w polskim rynku spożywczym przekroczy 40 proc.
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]