POLECAMY: TYLKO U NAS RAPORTY WOJNA CENOWA W HANDLU MARKI WŁASNE SYSTEM KAUCYJNY Rabaty na paliwo z kartą PAYBACKreklama
Marka Yesha – Jesz Fresh rusza z dostawami w całym kraju. Firma za dwa lata ma być rentowna Rozwijana przy wsparciu VH Invest AG firma z branży food delivery do końca 2025 roku chce osiągnąć sprzedaż na poziomie 50 tysięcy dań rocznie, a rentowność do końca 2026 roku.
Od dziś żywność na wynos nie tylko w plastikowych opakowaniach. Klient musi mieć alternatywę 01.07.2024 / 14:57
Artykuł sponsorowany Kolejna edycja ogólnopolskiego cyklu „Ciao Italia” dobiegła końca 01.07.2024 / 13:27
Salad Story chce urosnąć trzykrotnie. Spółka rozważa wpuszczenie kolejnego inwestora 28.06.2024 / 11:19
Artykuł sponsorowany Jak przeciwdziałać zjawisku marnowania żywności w branży HoReCa? Relacja ze spotkania „no waste. food co-op” 26.06.2024 / 11:49
Technologiczna wpadka sieci McDonald‘s. Sztuczna inteligencja błędnie interpretowała zamówienia składane przez klientów 19.06.2024 / 16:13
McDonald’s przegrał bój o Big Maca. Spółka traci unijny znak towarowy dla towarów drobiowych 05.06.2024 / 11:58
Coraz więcej firm z branży FMCG wycofuje ze swoich produktów jaja klatkowe. Trend umacnia się też w gastronomii 02.06.2024 / 12:00
Sieć Sphinx chce mieć 100 proc. swoich lokali we franczyzie! Dlaczego odchodzi od własnych placówek? 31.05.2024 / 14:24
Shell rusza z rozwojem franczyzowej sieci kawiarni Shell Café poza stacjami paliw. Operator nawiązał współpracę z siecią Cukierni Olsza 27.05.2024 / 15:20
Sieć Tchibo jak Żabka wprowadza abonament na kawę. Ile trzeba będzie zapłacić za kawę w modelu subskrypcyjnym? 27.05.2024 / 14:31
Asprod startuje z nowym formatem placówek. Na jaki koncept sieć postawiła tym razem? 24.05.2024 / 09:33
Politycy w Niemczech domagają się wprowadzenia... maksymalnej ceny kebabu. Co na to kanclerz? 08.05.2024 / 16:41
Artykuł sponsorowany MAKRO Polska uruchamia nową aplikację do zamawiania dla gastronomii 08.05.2024 / 15:47
Polacy częściej odwiedzają fast foody. W których lokalach ruch klientów zwiększył się najmocniej? 08.05.2024 / 11:47
Sieć Popeyes uruchamia szóstą restaurację w Polsce. To pierwsze otwarcie w tym roku 07.05.2024 / 12:33
Komentarz prawny Nadchodzi sezon ogródków przed lokalami gastronomicznymi. O czym powinni pamiętać restauratorzy? 30.04.2024 / 16:27
28.06. UOKiK bada skargi klientów na dwa internetowe sklepy odzieżowe należące do Grupy Kapitałowej Immobile
23.06. Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
17:43 Patryk Powierża pożegnał się z Żabką. Gdzie trafił menedżer odpowiedzialny za rozwój Żabki Nano?
16:49 Resort klimatu likwiduje paradoks w systemie kaucyjnym. Zmiana w przepisach ucieszy dostawców napojów
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]
Jedzenie z dowozem coraz droższe. Średnia wartość rachunku w niektórych miastach już przekracza 100 zł 22.04.2024 / 17:33
Pierwsza taka Żabka. Ruszył sklep w centrum handlowym ze strefą gastronomiczną i konsumpcyjną jak w McDonald‘s [ZOBACZ ZDJĘCIA] 11.04.2024 / 12:38
Jakie przychody zanotowały restuaracje należące do Sfinks Polska w pierwszym kw. 2024 r.? Spółka pokazała wyniki 08.04.2024 / 16:08
Jaką stawkę VAT zastosować? Jak sklepy i restauracje powinny rozliczyć opłaty pobierane z tytułu sprzedaży opakowań jednorazowego użytku na napoje lub żywność? 29.03.2024 / 12:36
Artykuł sponsorowany Cudze chwalicie, Skłodowskich nie znacie! Burgery z Podlasia po sukcesach na rynku francuskim stawiają na rozwój w Polsce 28.03.2024 / 14:33
Akademia Inspiracji Makro: na czym polega jej idea i jakie są wyzwania przed branżą gastro? 27.03.2024 / 14:21
Artykuł sponsorowany Trwa jubileuszowa kampania marketingowa MAKRO Polska z okazji 30-lecia działalności firmy na polskim rynku 26.03.2024 / 11:12
Artykuł sponsorowany MAKRO Polska sponsorem strategicznym kolejnej edycji Arte Culinaria Italiana 21.03.2024 / 12:54
Pracownicy sklepów mają zdecydowane opinie o handlu w niedzielę. Kto jest najbardziej krytyczny?
Anna Grabowska, CEO Żabka International: Rozważamy różne sposoby wejścia na inne rynki, nie tylko przez partnerów, ale też organicznie [WYWIAD]
Auchan zdradza plany otwarć. Ile sklepów uruchomi w Polsce sieć do końca 2024 roku?
Wojna cenowa uderza w małe sklepy. Udział dyskontów w polskim rynku spożywczym przekroczy 40 proc.
Delikatesy Merkus wyznaczają nowe standardy na trójmiejskim rynku detalicznym. Zobacz sklepy po remodelingu! [GALERIA]