08.11.2016 / 16:13
StoryEditor

Kongres Słodycze 2016: E-handel słodyczami napotyka na bariery

Adam Gajewski, dyrektor Centrum Badań i Rozwoju Mondelez Polska (fot. archiwum)
70-80 proc. zakupów słodyczy w tradycyjnych sklepach odbywa się na zasadzie impulsu. Ta interakcja z konsumentem ma miejsce w sklepie. Tymczasem zakup w e-commerce jest w zasadzie zaplanowany, nie ma tu miejsca na spontaniczność – to tylko jedna z barier w rozwoju tego kanału sprzedaży, na który wskazali eksperci uczestniczący w Kongresie Słodycze 2016.

Sprzedaż żywności przez internet jest istotnie różna niż sprzedaż artykułów przemysłowych. – Internet oferuje nam jedynie obrazy. Zdjęcie świeżego i czerstwego chleba są w zasad...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 84% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.03.2025 / 13:01
StoryEditor
Mini meals podbijają rynek. Dlaczego zdobywają popularność?
Mini meals podbijają rynek. Dlaczego zdobywają popularność? (fot. Shutterstock)

Współczesny styl życia sprawia, że coraz więcej konsumentów szuka szybkich i wygodnych rozwiązań w kuchni. Mini meals, czyli dania gotowe w mniej niż pięć minut, zdobywają coraz większą popularność, zwłaszcza wśród młodszych pokoleń. Co napędza popularność tych produktów?

Najczęściej po mini meals sięgają Millenialsi oraz przedstawiciele Generacji Z. W Europie osoby poniżej 35. roku życia wydają na dania instant o 50 proc. więcej niż reszta popul...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28.03.2025 / 16:57
StoryEditor
Carrefour chce być liderem w nowościach. Sieć uruchamia szybką ścieżkę dla dostawców nowinek
Carrefour finalizuje proces wprowadzania na półki swoich sklepów 3 tys. nowych produktów (fot. materiały prasowe)

Carrefour odsłania kolejną kartę w strategii działania na polskim rynku. Zakłada ona nową politykę handlową, która pozwoli sieci stać się liderem w zakresie nowości. Piotr Lubiewa-Wieleżyński, dyrektor rozwoju sprzedaży w Carrefour Polska wyjaśnia, jak detalista chce sobie tę pozycję zapewnić.

Carrefour stworzył nową strategię działania w Polsce. O takich jej elementach jak modyfikacja polityki cenowej i promocyjnej, a także wdrożenie nowych modeli kompak...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29. marzec 2025 10:41