15.10.2020 / 13:47
StoryEditor

Druga fala koronawirusa: klienci zaczynają panikować, znowu kupują na zapas. Zmienia się struktura koszyka

Lodówki w Biedronce na warszawskim Wilanowie w środę po południu (wiadomoscihandlowe.pl)
W czwartek Ministerstwo Zdrowia oficjalnie potwierdziło ponad 8 tys. nowych pacjentów zakażonych koronawirusem. Z dnia na dzień bite są kolejne rekordy. Do sklepów i aptek powróciły godziny dla seniorów a rząd zastanawia się nad wprowadzeniem częściowej prohibicji, zamknięciem targowisk oraz ogranicza działalność lokali gastronomicznych i klubów. Wszystkie te zmiany pilnie śledzą konsumenci, którzy znowu powrócili do robienia zapasów.

W środę wieczorem na warszawskim Wilanowie półki w Biedronce były niemal puste. Zniknęły wędliny, sery, produkty pakowane i chłodzone. W związku z tym redakcja serwisu wiadomosc...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.03.2025 / 14:15
StoryEditor
Tchibo wprowadza do menu coffee barów Pop Latte, którego recepturę stworzyła jedna z pracowniczek
Pop-Latte to nowość w menu Tchibo (fot.mat.pras.)

Wewnętrzny konkurs pracowniczy Tchibo znalazł swoje szczęśliwe zakończenie na ogólnopolskim rynku. W ofercie kawiarnianej Tchibo właśnie pojawiła się nowość – Pop-Latte, której autorką jest Paulina Grzelak ze sklepu Tchibo w Galerii Bałtyckiej w Gdańsku. Co to za napój?

Unikalna receptura, która powstała w ramach wewnętrznego konkursu dla pracowników Tchibo, jest już dostępna we wszystkich regularnych sklepach sieci, które mają ofertę kawiarni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

28.03.2025 / 13:23
StoryEditor
System kaucyjny w modelu "multioperatorskim" wymaga precyzyjnego balansu między konkurencją a współpracą
Wspólnym celem operatorów jest zapewnienie zrównoważonego rozwoju systemu kaucyjnego (Shutterstock)

Skuteczne wyważenie współpracy i konkurencji pomiędzy operatorami będzie kluczowym warunkiem w systemie kaucyjnym, funkcjonującym w modelu "multiooperatorskim". Komentuje Jakub Ogórek, prezes spółki PSK.

Ustawa nakłada obowiązek osiągnięcia poziomu zbiórki opakowań na poziomie 77 proc. w latach 2025-2029, z docelowym poziomem 90 proc. do 2030 roku. W celu realizacji tych wymog...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

10. kwiecień 2025 20:04