18.03.2020 / 08:30
StoryEditor

Pakiet wsparcia dla przedsiębiorców nabiera kształtów

(fot. Pixabay)
Ustawa specjalna, która ma zagwarantować przetrwanie firmom w dobie pandemii koronawirusa, jest zapowiadana od jakiegoś czasu. „Gazeta Wyborcza” opublikowała część zapisów noweli.

Dziennik podaje, że jedną ze zmian ma być nowelizacja ustawy „o szczególnych rozwiązaniach związanych z ochroną miejsc pracy.

Ma ona ułatwiać przechodzenie pracowników n...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 82% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01.04.2025 / 11:40
StoryEditor
Jerzy Tymofiejew, Rex Concepts, na Retail Trends: Z Żabką możemy się dogadać
Od lewej: Jerzy Roguski, dyrektor ds. komercyjnych i rozwoju w Żabka Polska; Jerzy Tymofiejew, CEO Rex Concepts (fot. Katarzyna Pierzchała)

Nie będziemy powstrzymywać Żabki przed jej planami ekspansji w gastronomię - przyznał podczas kongresu Retail Trends 2025 Jerzy Tymofiejew, CEO, Rex Concepts, pytany o potencjalne zagrożenie dla restauracji fast foodowych, jakie płynie ostatnio ze strony największej sieci handlowej.

Następuje zmiana paradygmatu w handlu detalicznym: od sprzedaży towarów do karmienia klientów. Niemały wpływ na to ma sieć Żabka, co było tematem debaty zatytułowanej “Hybrydyz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

01.04.2025 / 16:40
StoryEditor
Paweł Szuba, Corri: Klient szuka czegoś odmiennego, woli zapłacić więcej,ale i dostać więcej [RETAIL TRENDS 2025]

W obliczu kryzysu gospodarczego i rosnącej niepewności konsumenci coraz częściej sięgają po strategie oszczędnościowe, które pozwalają im zminimalizować codzienne wydatki. Jedną z najpopularniejszych form takiego podejścia jest wybieranie marek własnych, oferowanych przez sieci handlowe. Produkty te, choć zazwyczaj tańsze od znanych brandów, coraz częściej charakteryzują się porównywalną jakością, co sprawia, że konsumenci postrzegają je jako racjonalny kompromis między ceną a wartością. Co jednak, gdy klient chce sięgnąć po odrobinę luksusu? Wybiera mass-market, ale sensoryczny mass-market.

Choć wielu konsumentów, szczególnie w czasie rosnących cen, wybiera strategie oszczędnościowe i częściej sięga po marki własne, nie oznacza to rezygnacji z jakości czy całkowite...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02. kwiecień 2025 05:35