29.05.2017 / 19:12
StoryEditor

Z Tesco Polska na szefa sieci sklepów dyskontowych. Tomasz Waluś prezesem TXM

Tomasz Waluś, prezes zarządu TXM S.A. (linkedin)
Rada nadzorcza TXM podjęła decyzję o odwołaniu dotychczasowego i powołaniu nowego zarządu. Funkcję prezesa powierzono Tomaszowi Walusiowi. Do składu zarządu powołani zostali także Marcin Łużniak oraz Krzysztof Tomczyk.

Rada nadzorcza TXM w dniu 29 maja br. podjęła decyzję o odwołaniu dotychczasowego zarządu TXM w składzie Lech Przemieniecki (prezes), Robert Kwiecień (wiceprezes) oraz Krzysz...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.03.2025 / 14:28
StoryEditor
Unilever sprzedaje dostawcę roślinnych zamienników dla Burger King. Dlaczego Vivera zdecydowała się na przejęcie The Vegeterian Butcher?
Na zdj. biuro firmy Unilever (fot. BalazsSebok/Shutterstock)

Holenderski producent zamienników mięsa, Vivera, przejmuje swojego konkurenta – The Vegetarian Butcher – od Unilevera. Celem tego przejęcia jest stworzenie silnej kombinacji obu marek, która wzmocni ich pozycję na rynku.

Już w listopadzie ubiegłego roku Unilever ogłosił zamiar sprzedaży marki The Vegetarian Butcher. Decyzja ta wynikała z chęci skoncentrowania się na najmocniejszych brandach w po...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 90% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

26.03.2025 / 14:50
StoryEditor
Rynek food-to-go w Polsce z wyraźnym wzrostem. Co napędza sprzedaż takich produktów w sklepach?
Hot-dog jest jedną z najczęściej kupowanych przekąsek na stacji paliw (fot. Shutterstock)

Rynek produktów food-to-go w Polsce zwiększył swoją wartość o blisko 10 proc. w 2024 r. - wynika z danych PMR Market Experts. Wzrost wynika m.in. z rozwoju asortymentu ready-to-eat i ready-to-serve w sklepach spożywczych, piekarniach, cukierniach oraz na stacjach paliw. Do zwiększenia wartości rynku przyczyniła się również inflacja.

Autorzy badania wskazują, że w styczniu 2025 r. aż 71 proc. Polaków deklarowało, że ogranicza swoje wydatki. Choć odsetek ten maleje, to nadal pozostaje wysoki. Badani najczę...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 96% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

29. marzec 2025 13:56