24.04.2024 / 15:59
StoryEditor

Usługa DPD Food dostępna w kolejnych miastach. Firma rozszerza jej zasięg na województwo kujawsko-pomorskie

Od 2 maja usługa DPD Food będzie dostępna w ośrodkach miejskich na terenie woj. kujawsko-pomorskiego (fot. Shutterstock)
Toruń, Bydgoszcz i Inowrocław, to trzy duże miasta, w których od 2 maja br. dostępna będzie usługa DPD Food. Zapewnia ona transport produktów w kontrolowanych warunkach chłodniczych, a korzystają z niej m.in. producenci i sprzedawcy artykułów świeżych oraz lokale gastronomiczne.

Usługa DPD Food była dotąd realizowana w siedmiu dużych ośrodkach miejskich: Trójmieście, Poznaniu, Łodzi, Warszawie, Wrocławiu, Krakowie oraz na terenie aglomeracji śląskiej.

2 maja jej zasięg zostanie rozszerzony o Toruń, Bydgoszcz, Inowrocław, a wraz z nimi także kilka pobliskich mniejszych miast, takich jak: Szubin, Nakło nad Notecią, Żnin, Mogielno, Solec Kujawski, Kruszwica, Strzelno, Gniewkowo czy Aleksandrów Kujawski.

Kto korzysta z usługi DPD Food?

– Rozszerzenie obszaru dostępności DPD Food dla kolejnych odbiorców to najlepszy dowód na wzrost zainteresowania tą usługą – komentuje Maciej Kasprzyk, koordynator ds. sprzedaży DPD Food w DPD Polska.

Jak podkreśla, rozwiązanie to wpisało się w trendy związane z e-commerce, ponieważ zapewnia korzyści zarówno producentom, jak i nabywcom produktów, które wymagają szybkiego transportu w stałej niskiej temperaturze. 

Z kolei koncentracja na przesyłkach o wadze do 20 kg pozwoliła DPD znacząco poszerzyć grono osób i podmiotów zainteresowanych tą usługą, a także ograniczyć koszty związane np. z magazynowaniem produktów.

Warunki i czas dostawy to klucz do sukcesu

Mówiąc o samej usłudze, to sprowadza się ona do transportu produktów w kontrolowanej temperaturze (od 0 do 4°C) przez kurierów firmy. DPD zapewnia, że przesyłka dociera do adresata najpóźniej w ciągu 24 godzin od nadania. Warunki oraz czas transportu sprawiają, że produkty pozostają świeże i zachowują wyjściową jakość.

Przypomnijmy, że nową inicjatywą DPD Polska jest też uruchomiana przez nią platforma internetowa Market Świeżości, sprzężona z DPD Food. Oferowana na niej żywność, w tym świeże owoce i warzywa, nabiał, ryby, mięso i wędlin, które pochodzą wprost z lokalnych upraw, hodowli lub wytwórni trafiają do zamawiających właśnie dzięki tej usłudze.

13.11.2024 / 23:35
StoryEditor
Aldi nie zwalnia tempa. Dyskonter otwiera trzy kolejne sklepy w trzech różnych województwach
Dyskont Aldi pod Warszawą

Aldi kontynuuje swoje ambitne plany ekspansji. W środę 13 listopada sieć uruchomiła aż trzy nowe sklepy: w Strzegomiu, Środzie Wielkopolskiej oraz Kielcach.

W przypadku sklepów Aldi w Strzegomiu i Środzie Wielkopolskiej to debiut sieci w danej miejscowości, natomiast w Kielcach będzie to już druga placówka sieci. Łącznie w skali kra...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 87% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13.11.2024 / 10:53
StoryEditor
Marek Bucior, Maspex: Więcej restrykcji dla sprzedawców alkoholu powoduje wzrost szarej strefy
Wzrost akcyzy i inne opłaty zwiększają skłonność do nielegalnej produkcji alkoholu, który nie podlega żadnej kontroli jakościowej - mówi Marek Bucior

Należy skupić się nad systemowymi rozwiązaniami podstawowych wyzwań, które stoją przed branżą alkoholową. Edukacja będzie znacznie skuteczniejsza, niż restrykcje i kolejne zakazy, które wpływają na wzrost szarej strefy - uważa Marek Bucior, dyrektor generalny Business Unit Spirits Grupy Maspex.

Ze strony resortu zdrowia regularnie pojawiają sie kolejne pomysły, dotyczące ograniczeń sprzedaży alkoholu - w ostatnich tygodniach słyszeliśmy o planowanych zmianach w ustawi...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21. listopad 2024 13:38