14.04.2021 / 12:10
StoryEditor

Wiosenna edycja programu Szef dla Młodych Talentów Makro Polska

Już od 19 kwietnia miłośnicy sezonowych wiosennych smaków będą mogli skorzystać z nowych kulinarnych inspiracji przygotowanych przez Makro Polska. 

Szef dla Młodych Talentów to prowadzony od kilku lat program Makro Polska adresowany do uczniów szkół gastronomicznych, ale nie tylko. Kulinarne pomysły, receptury, ciekawostki i historie znajdą tam wszyscy miłośnicy dobrego gotowania. Wraz z nadejściem wiosny oraz sezony na nowalijki rusza nowy cykl kulinarny – „Wiosenne gotowanie”.

Ze względu na sytuację epidemiczną w kraju, Szef dla Młodych Talentów od wiosny 2020 r. zdecydowanie postawił na aktywność w internecie. Dzięki temu uczniowie i nauczyciele szkół gastronomicznych otrzymali ciekawe uzupełnienie zajęć realizowanych w formule nauki zdalnej, udało się także zachęcić do śledzenia profilu „Szefa” na Facebooku także wiele nowych osób niezwiązanych z „gastronomikami”, ale po prostu lubiących gotować. Średni zasięg postów to około 50 000 fanów, a w kuchennych wyzwaniach szefów kuchni aktywny udział brało nawet ponad 100 młodych adeptów gotowania. Dziś ten jeden z kluczowych programów Makro proponuje serię wirtualnych cyklów kulinarnych, dzięki którym nasi fani rozwijają swoją wiedzę i umiejętności.

Tuż przed Wielkanocą zakończył się projekt „Inspirujemy on-line”, w którym trenerzy Akademii Inspiracji Makro przygotowali serię kulinarnych porad i konkursów o kuchni polskiej i międzynarodowej. Wraz z nadejściem wiosny Szef dla Młodych Talentów nie zwalnia tempa: 19 kwietnia rozpocznie się „Wiosenne gotowanie z Cezarym Powałą”, szefem kuchni studia kuchennego Makro w hali nr 1 w Warszawie. Przez dwa miesiące, niemal do końca czerwca, na profilu „Szefa” znaleźć będzie można przepisy i porady związane z sezonowym gotowaniem. Dużo będzie nowalijek, wiosennych owoców, wegetariańskich i wegańskich receptur. Coś dla siebie znajdą też miłośnicy domowego grillowania i wędzenia. A na uczniów szkół gastronomicznych czekać będą specjalnie przygotowane przez Cezarego Powałę konkursy z nagrodami w formie kulinarnych wyzwań.

22. grudzień 2024 08:55