26.03.2019 / 12:38
StoryEditor

Sieć restauracji wprowadza ekologiczne opakowania dań na wynos

(mat. prasowe)
Otto Pompieri, restauracja należąca do sieci zarządzanej przez Artura Jarczyńskiego, zaprzestała podawania do napojów plastikowych słomek. Dania na wynos są wysyłane w innowacyjnych, całkowicie ekologicznych opakowaniach.

Restauracja Otto Pompieri przyłączyła się do globalnego trendu ograniczenia plastikowych odpadów. Mieszcząca się przy placu Bankowym restauracja wybrała jako partnera firmę Vegw...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16.01.2025 / 08:51
StoryEditor
Koktajl z serialu "Emily w Paryżu” wycofany ze sprzedaży w sklepach Carrefour. Francuska sieć przyznała się do błędu
Lily Collins, odtwórczyni tytułowej roli ”Emily w Paryżu” podczas premiery czwartego sezonu serialu Netfliksa (fot. Shutterstock)

Po premierze na platformie Netflix czwartego sezonu "Emily w Paryżu”, do sprzedaży trafił specjalny koktajl na bazie wina o nazwie Chamère, który pojawiał się w serialu. Produkt można było zakupić we francuskich sklepach sieci Carrefour, ale to już przeszłość.

8 listopada 2024 r. stowarzyszenie Addictions France podjęło kroki prawne w celu wycofania ze sklepów koktajlu Chamère, wzorowanego na tym, który pojawia się w serialu "Em...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 92% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30.01.2025 / 12:59
StoryEditor
Branża handlu detalicznego artykułami spożywczymi w 2025 r. stoi na rozdrożu [RAPORT STRATEGY&]
Postęp technologiczny, zwłaszcza w zakresie sztucznej inteligencji i automatyzacji, zmienia koncepcję konkurencyjności sieci handlowych (Shutterstock)

Sprzedawcy detaliczni muszą poruszać się w środowisku, w którym pomimo malejącej inflacji dominuje ostrożność zakupowa, a jednocześnie konsumenci oczekują zdrowej żywności, zrównoważonego rozwoju i regionalnej autentyczności. Postęp technologiczny, zwłaszcza w zakresie sztucznej inteligencji i automatyzacji, zmienia koncepcję konkurencyjności. Jednocześnie nieprzewidywalne wyzwania, takie jak ekstremalne zjawiska pogodowe i niestabilność polityczna, wymagają od organizacji zachowania wysokiej adaptacyjności i czujności.

Ten dynamiczny krajobraz stwarza nie tylko poważne wyzwania, ale także wyjątkowe możliwości dla tych, którzy chcą się dostosować i przewodzić. Od przywództwa kosztowego po trans...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 99% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

30. styczeń 2025 18:22