23.10.2019 / 11:10
StoryEditor

Restauratorzy: zakaz handlu w niedziele nie wpłynął znacząco na nasze obroty

Co dziesiąty restaurator uważa, że przez zakaz niedzielnego handlu ma mniej klientów (Fot.Pixabay)
Wśród restauratorów przeważa opinia, że zakaz handlu w niedziele nie wpłynął pozytywnie na obroty restauracji. Ewentualnie mogą być one inaczej rozłożone w poszczególnie dni tygodnia. Większość badanych nie zauważyła też wzrostu liczby klientów – wynika z wynika z najnowszego raportu „Polska na Talerzu 2019”, przygotowanego przez firmę Makro Cash & Carry Polska we współpracy z agencją badawczą IQS.

Zdaniem 33 proc. właścicieli restauracji zakaz handlu w niedziele nie wpłynął na obroty lokalu, a 22 proc. uważa, że pozostały one na tym samym poziomie. Jest jednak dość liczna...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 83% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18.04.2025 / 08:20
StoryEditor
Turysta nie wwiezie do Wielkiej Brytanii kanapki z szynką i serem. 25 tys. zł - tyle wynosi mandat za złamanie zakazu
Wszelkie produkty pochodzenia zwierzęcego, takie jak mięso i nabiał, mogą być potencjalnie skażone pryszczycą (fot. Pixabay)

Rząd Wielkiej Brytanii wprowadził tymczasowy zakaz wwożenia przez turystów sera i produktów mięsnych z UE. Ma to na celu zapobieganie rozprzestrzeniania się pryszczycy.

Jak podaje BBC, od 12 kwietnia podróżni nie mogą przywozić takich produktów jak wędliny i sery — również w kanapkach — ze względu na rosnącą epidemię na kontynencie. Ograniczeni...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 89% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14.04.2025 / 13:12
StoryEditor
Handel bardzo potrzebuje pracowników. Wielkanoc jeszcze mocniej zwiększa to zapotrzebowanie
Wśród branż, które w kwietniu najbardziej potrzebują pracowników, są handel i logistyka (fot. Shutterstock)

Okres przed i tuż po Wielkanocy to czas, kiedy w wielu branżach zauważalny jest rekrutacyjny boom – zapotrzebowanie na pracowników tymczasowych wzrasta nawet o 40 procent. Jakie branże szczególnie poszukują pracowników?

Siłą napędową wzrostu zatrudnienia jest większy popyt na konkretne produkty i usługi oraz rozpoczynające się przygotowania firm na wysoki sezon przypadający w okresie letnim. Zd...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18. kwiecień 2025 08:26