10.05.2024 / 15:23
StoryEditor

Sinsay uruchomił swój 1000. sklep i idzie jak burza z nowymi otwarciami

Sklep marki Sinsay (fot. LPP)
Marka Sinsay ma już 1 tys. sklepów stacjonarnych, a w tym roku LPP ma zamiar uruchomić ich 600 w Polsce i za granicą. Sklep numerr 1000 otwarto w mieście skąd pochodzi spółka LPP, czyli w Gdańsku.

„Sinsay, to nasza najdynamiczniej rozwijająca się marka, która otworzyła swój tysięczny sklep i to w wyjątkowej dla nas lokalizacji, czyli w Gdańsku, gdzie powstało i bije serce LPP” – informuje spółka.

Nowy koncept skepów Sinsay

Tysięczny salon Sinsay ma powierzchnię 690 mkw. Oferuje nie tylko ubrania dla nastolatek, ale też ofertę dla całej rodziny i wyposażenie domu.

LPP wyrosło dzięki marce Reserved, ale to właśnie Sinsay zaczyna być głównym brandem odzieżowej grupy. Sieć liczy już 1 tys. salonów, wobec około 2,3 tys. w całej grupie. Marka generuje też najwyższe przychody. W 2023 roku sprzedaż marki Sinsay w kanale online i offline wyniosła 6,99 mld zł, wobec 5,34 mld zł Reserved czy 1,30 mld zł w marce Mohito.

Większe sklepy w parkach handlowych

Ze względu na to, że Sinay jest marką z segmentu value-for-money, jej poszczególne salony generują niższy przychód niż w przypadku Reserved czy Mohito. Może się to zmienić ze względu na poszerzenie asortymentu i plany LPP. Nowy koncept sklepów sieci Sinsay zakłada budowanie większych sklepów, w mniejszych miejscowościach.

Sinsay jest obecnie najmocniej rozwijanym i modyfikowanym pod względem asortymentowym brandem LPP. „Marka początkowo dedykowana nastoletnim dziewczętom, obecnie ma w swoim asortymencie modne stylizacje również dla młodych kobiet i mężczyzn. W ofercie Sinsay znajdują się także kolekcje dla mam oraz produkty i  akcesoria dla dzieci. Asortyment marki uzupełniają elementy wyposażenia wnętrz oraz linia kosmetyków do makijażu i pielęgnacji” – czytamy w raporcie LPP za 2023 rok.

20.03.2025 / 16:17
StoryEditor
Szef sieci Biedronka wierzy, że rynek ponownie zacznie rosnąć, ale widzi pewne ryzyka. Czy sieć zanotuje wzrost sprzedaży LFL?
Luis Araujo, dyrektor generalny sieci Biedronka

Luis Araujo, dyrektor generalny sieci Biedronka zapytany o to, jak wyglądała kondycja rynku w pierwszych miesiącach br. poinformował, że “w styczniu rynek wciąż był w stagnacji pod względem wolumenu sprzedaży” jednocześnie zasygnalizował, że spodziewa się w tym roku pozytywnych trendów, wskazał także na możliwe ryzyka.

- Wierzę, że zobaczymy pozytywną ewolucję w ciągu roku, prawdopodobnie bardziej pod koniec pierwszej oraz w drugiej połowie roku. Takie są moje oczekiwania - mówi Luis Araujo, d...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

18.03.2025 / 16:09
StoryEditor
Żabka coraz bardziej obiadowa. Jak zmienia się projekt sieci w obszarze karmienia klientów?
Dania gotowe marki Szamamm Żabka produkuje w zakładzie Hilton Foods w Tychach (fot. mat.pras.)

Szamamm to gotowe dania do podgrzania, znane z polskiej i międzynarodowej kuchni. Dla sieci Żabka przygotowuje je Hilton Foods, producent, który ma polski oddział w Tychach i jest wiodącym międzynarodowym partnerem w branży spożywczej. Odwiedziliśmy jego zakład produkcyjny na Śląsku.

Hilton Foods otworzył swój zakład w Tychach na Górnym Śląsku w 2006 roku. Początkowo do przetwórstwa i pakowania mięsa, a w 2019 roku rozszerzył działalność o produkcję świeżej ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 97% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25. marzec 2025 07:50