13.07.2023 / 16:04
StoryEditor

Pora na hybrydowe sklepy! W nocy placówka autonomiczna, za dnia "zwykły" sklep

Maciej Jenczyk z firmy Mago (źródło: eNewsroom)
Sklepy autonomiczne mogą występować w różnych formatach. Jak zauważa Maciej Jenczyk z firmy Mago, istnieje możliwość, by sklepy np. w godzinach od 6 do 22 funkcjonowały jako "zwykłe" placówki, natomiast od 22 do 6 rano były sklepami autonomicznym. Zdaniem menedżera pomaga to w efektywności takiego formatu, bowiem sklep działa 24 godziny na dobę, ale przy niższych kosztach.

– Asortyment sklepu autonomicznego może być naprawdę bardzo szeroki. Nie ma ograniczeń co do produktów, które znajdą się w takim sklepie. Oczywiście wszystko jest uzależnione od...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 85% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

04.11.2024 / 10:35
StoryEditor
"Wiemy, jak pokonać McDonald’s". CEO Max Burgers opowiada o konkurencji i rozwoju marki na polskim rynku
Richard Bergfors, CEO Max Burgers (fot. materiały prasowe)

Max Burgers jest obecne w Polsce od 2017 roku. W tym czasie firma zdążyła otworzyć 26 restauracji. Jednak plany szwedzkiej sieć są znacznie większe. O tym, czy firma ma szansę je zrealizować na rynku z tak silnymi graczami jak McDonald’s i Żabka, która chce być największą siecią street foodową w Polsce oraz kiedy zamierza to zrobić, opowiedział portalowi wiadomoscihandlowe.pl CEO Max Burgers, Richard Bergfors, który jest synem założyciela sieci.

– Wiemy, jak pokonać McDonald’s – mówi CEO Max Burgers, Richard Bergfors. I wydaje się, że nie rzuca słów na wiatr. Z McDonald’s, szwedzka sieć konkuruje już od 1973 roku, czyli...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 98% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

05.11.2024 / 15:33
StoryEditor
Wpływ AI na rynek pracy. Czy sztuczna inteligencja zmieni przyszłość handlu, przetwórstwa i logistyki?
Jak AI wpłynie na rynek pracy w handlu, przetwórstwie i logistyce? (fot. Shutterstock)

W najnowszym badaniu ”AI na rynku pracy”, eksperci Polskiego Instytutu Ekonomicznego (PIE) poruszają kwestię wpływu sztucznej inteligencji na zatrudnienie w Polsce oraz ekspozycji poszczególnych branż na technologię opartą o algorytmy uczenia maszynowego. Czy AI ma szansę zmienić rynek pracy w handlu i sektorach mocno z nim związanych?

Jak wskazują twórcy raportu, sztuczna inteligencja może znacząco wpłynąć na przekształcenie polskiego rynku pracy. Pozwala ona uprościć powtarzalne zadania lub niektóre nawet wy...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

13. listopad 2024 12:03