16.09.2024 / 19:40
StoryEditor

Biedronka organizuje pomoc finansową dla poszkodowanych pracowników

Sklep sieci Biedronka (fot. Magda Wygralak/Shutterstock)

Sieć Biedronka, o której pomocy dla powodzian media informowały już w niedzielę, 15 września br., postanowiła wesprzeć również poszkodowanych pracowników. Sieć handlowa zdecydowała się przeznaczyć pieniądze dla tych, którzy ucierpieli na skutek zalania wodą.

W niedzielę, 15 września Gmina Głuchołazy znajdująca się na terenach, które nawiedziła powódź, poinformowała, że spółka Jeronimo Martins Polska zadeklarowała pomoc i zdecydowała się wysłać ciężarówki z paletami żywności. Była to pierwsza tego typu inicjatywa sieci handlowej, która obiegła internet.

Pieniądze dla poszkodowanych pracowników sieci Biedronka

Następnego dnia, kiedy już pracownicy centrali sieci dotarli do pracy, zdecydowano, że Biedronka dodatkowo wygospodaruje środki pieniężne dla pracowników sieci handlowej, którzy ucierpieli podczas powodzi.

- Wszystkie nasze działania skupiamy teraz na dotarciu z pomocą do naszych koleżanek i kolegów z terenów ogarniętych żywiołem. Uruchomiliśmy dla nich program dający możliwość wnioskowania o 1500 zł bezzwrotnej zapomogi – poinformowała portal wiadomoscihandlowe.pl Agnieszka Sokołowska, dyrektor ds. komunikacji wewnętrznej, EB i programów wsparcia w sieci Biedronka.

Wnioski rozpatrywane w trybie pilnym

Dodała, że wnioski będą rozpatrywane i wypłacane w trybie pilnym, aby pomoc jak najszybciej dotarła do potrzebujących.

- W sytuacji większej potrzeby będzie można wnioskować o zapomogę o wyższej wartości. Pomożemy wszystkim potrzebującym wsparcia pracownikom – podała Agnieszka Sokołowska.

" allowfullscreen="allowfullscreen">

04.09.2024 / 20:54
StoryEditor
Ferrero wchodzi w nową kategorię produktową. Czy firma wprowadzi roślinną Nutellę do sklepów w Polsce?
4 września firma Ferrero wprowadziła do sprzedaży na trzech rynkach roślinną wersję kremu Nutella (fot. Shutterstock)

Firma Ferrero, właściciel marki Nutella, opracowała wegański wariant tego kremu Nowość ma wpisywać się w rosnące zapotrzebowania na produkty pochodzenia roślinnego oraz pozwolić marce pozyskać nowych konsumentów.

Coraz więcej konsumentów decyduje się na ograniczenie lub unikanie produktów pochodzenia zwierzęcego ze względu na dietę czy styl życia. W odpowiedzi na te potrzeby firma ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

02.09.2024 / 10:04
StoryEditor
Czekolada z laboratorium. Będziemy jeść słodycze wyprodukowane przez naukowców?
Firma California Cultured produkuje kakao w laboratorium(fot. Shutterstock)

Kakao produkowane w laboratorium na bazie komórek pobranych z drzewa kakaowca może okazać się ratunkiem dla branży. Na problemy z produkcją kluczowego składnika w branży – ziarna kakaowca, mogą mocno wpłynąć zmiany klimatyczne, informuje AP.

Po mięsie produkowanym w laboratorium, za pomocą komórek macierzystych, przyszedł czas na czekoladę, a konkretnie jej zasadniczy składnik, ziarna kakaowca. Rośnie popyt na czeko...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 91% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

16. wrzesień 2024 19:40