31.10.2017 / 13:17
StoryEditor

Lidl zwolnił pracownika, bo ten… za dużo pracował

(fot. Konrad Kaszuba)
Jeden z dyskontów Lidl w Barcelonie zwolnił pracownika z 12-letnim stażem, ponieważ za dużo pracował. Gorliwy pracownik, ujawniony jako Jean P., pojawiał się w pracy wcześnie rano, żeby przygotować sklep do otwarcia – informuje hiszpański dziennik El Pais.

Jean P. przychodził do pracy godzinę wcześniej i rozpoczynał przygotowania do otwarcia sklepu. Dokonywał zamówień, aktualizował ceny, a nawet wykładał na półki całe palety towar...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 86% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

21.02.2025 / 14:37
StoryEditor
Makro Polska obawia się, że wdrożenie systemu kaucyjnego może być realną barierą dla całego rynku dystrybucji
Butelkomat w sklepie sieci Lidl, zdj. ilustracyjne (fot. wiadomoscihandlowe.pl)

System kaucyjny to temat na czasie. Co ciekawe, w naszych wewnętrznych rozmowach dochodzimy do wniosku, że wielu kluczowych producentów nie jest gotowych na deklarację wprowadzenia wymogów systemu kaucyjnego nawet od 1 stycznia 2026 roku. To jest realna bariera dla całego rynku dystrybucji. Komentuje Sławomir Leszczyński, członek zarządu i dyrektor pionu handlowego w Makro Polska.

Menedżer ostrzega, że jeśli kluczowi gracze – dostawcy produktów z branży FMCG, szczególnie producenci napojów, od których zaczyna się cały proces budowania systemu kaucyjnego –...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

14.02.2025 / 16:40
StoryEditor
MaxiPizza rozkręca biznes chociaż rośnie presja kosztowa i konkurencyjna
Gastronomia wciąż w trudnej sytuacji, najlepiej radzą sobie pizzerie i lokale z sushi (Shutterstock)

Przychody notowanej na rynku NewConnect spółki Maxi Pizza w 2024 r wyniosły 15,68 mln zł w porównaniu do 15,49 mln zł osiągniętych w analogicznym okresie roku 2023. Sieć pizzerii poprawiła przychody o niemal 20 tys. rok do roku.

Jednocześnie ostatni kwartał 2024 r. w wykonaniu firmy MaxiPizza był słabszy pod względem przychodów w porównaniu z IV kwartałem 2023 r. Spadły one z ponad 4,025 mln zł w 2023 r...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 86% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

22. luty 2025 19:15