Oświadczam, że mam ukończone 18 lat i chcę zobaczyć ten artykuł.

08.10.2019 / 08:54
StoryEditor

Gorzelnia pomoże w walce z marnotrawstwem żywności. Piekarnia wytwarza alkohol z czerstwego chleba

Stare pieczywo jest zazwyczaj wyrzucane lub przetwarzane na paszę dla zwierząt (Pixabay.com)
Austriacka piekarnia Therese Mölk otwiera własną gorzelnię w celu zrównoważonego wykorzystania starego chleba i odpadów powstałych przy produkcji pieczywa.

Piekarnia w Tyrolu jest pionierem innowacyjnych rozwiązań zapobiegających marnotrawieniu żywności - stary chleb i odpady powstające przy jego produkcji są tutaj przetwarzane i s...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 85% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

19.02.2025 / 18:15
StoryEditor
Gigantyczna inwestycja właściciela Lidla i Kauflandu w produkcję żywności. Jakie kategorie chce rozwijać Grupa Schwarz?
Gigantyczna inwestycja właściciela Lidla i Kauflandu w produkcję żywności. Grupa Schwarz rozwija produkcję żywności (fot. Shutterstock)

Grupa Schwarz, do której należą sieci Lidl i Kaufland, ogłosiła ogromną inwestycję w produkcję pieczywa. Firma planuje rozbudowę swojej piekarni przemysłowej Bonback w Halle, przeznaczając na ten cel ponad 300 mln euro. Inwestycja ma pozwolić na zwiększenie skali produkcji i stworzenie ponad 400 nowych miejsc pracy.

Rozbudowa należącej do Grupy Schwarz piekarni obejmie kilka kluczowych elementów. Powstanie nowy, dwupoziomowy budynek produkcyjny, który pomieści dodatkowe linie piekarnicze. D...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27.02.2025 / 14:05
StoryEditor
Polacy zmęczeni debatą o handlu w niedzielę. Zwolenników przywrócenia handlowych niedziel jest coraz mniej
Polacy zmęczeni debatą o handlu w niedzielę (fot. Shutterstock)

Jeszcze kilka lat temu wydawało się, że temat handlu w niedziele mocno dzieli społeczeństwo, jednak dziś widać wyraźne zmęczenie tym zagadnieniem. Z najnowszego badania UCE Research wynika, że za przywróceniem niedziel handlowych opowiada się 41,5 proc. Polaków, a przeciwnych jest 47 proc. To spadek poparcia dla liberalizacji handlu w porównaniu do poprzednich lat. Niezdecydowanych pozostaje 11,5 proc. badanych.

Jeszcze we wrześniu 2024 r. zwolenników zniesienia zakazu było więcej – 52,6 proc. Wcześniejsze badania także pokazywały większe poparcie dla handlowych niedziel. Rok temu propo...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 93% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

03. marzec 2025 17:04