30.09.2021 / 08:26
StoryEditor

Wybiegane Kury, czyli historia o tym, jak żeglarz przez przypadek został rolnikiem i biznesmenem

Tomasz Brzozowski, Wybiegane Kury (Wybiegane Kury)
Czy można założyć fermę dla 75 tys. kur, w której zwierzęta żyją na wolnym wybiegu, nie mając w tej branży żadnego doświadczenia? Okazuje się, że tak. Co więcej, taka inwestycja choć ryzykowana może się powieść.


Tomasz Brzozowski pierwszy kurnik założył w 2011 roku, w spokojnej okolicy koło Sochaczewa. „Naszym kurom zapewniamy najlepsze warunki: mają ciepłe, bezpieczne schronienie na g...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 95% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

25.09.2024 / 13:39
StoryEditor
Krew, pot, błoto i handel. Renata Naglik przeplata zarządzanie Spółdzielnią Brenna bieganiem runmageddonów

Renata Naglik prezesem Spółdzielni Brenna została, bo... miała za dużo wolnego czasu. Za jej rządów liczba sklepów zwiększyła się trzykrotnie, a biznes nadal dynamicznie się rozwija. Przy sobie często ma bransoletkę z napisem „Siła i charakter”. Od lat wykuwa te cechy w błocie i lodowatej wodzie.

Na jednym z wyjazdów służbowych poznałam człowieka, który startował w runmageddonach. Przekonywał, że to fajna zabawa. Kilka miesięcy później w Brennej odbywała się podobna impr...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 98% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

17.09.2024 / 12:43
StoryEditor
Trwa budowa MLP Business Park Łódź. Obiekt ma już pierwszego najemcę, firmę Chefs Culinar
MLP Business Park Łódź (mat. prasowe)

Pierwszym najemcą budowanego parku biznesowego MLP Business Park Łódź została firma Chefs Culinar, ogólnopolski dystrybutor produktów do sektora HoReCa, która wynajęła ponad 1,6 tys. mkw. powierzchni magazynowej i biurowej, z czego na cele magazynowe przeznaczy 1,4 tys. mkw., a na socjalne i biurowe 240 mkw.

Chefs Culinar jest ogólnopolskim dystrybutorem produktów spożywczych i niespożywczych do rynku HoReCa. Współpracuje z restauracjami, hotelami i firmami cateringowymi. W ofercie ...

Dziękujemy, że nas czytasz!
Pozostało jeszcze 94% tekstu

Jeśli widzisz ten tekst, oznacza to, że wykorzystałeś limit bezpłatnych artykułów w tym miesiącu lub próbujesz przeczytać artykuł premium, dostępny wyłącznie dla naszych Subskrybentów. Wspieraj profesjonalne dziennikarstwo. Wykup subskrypcję i uzyskaj nieograniczony dostęp do naszego portalu.

Kliknij i sprawdź wszystkie korzyści z prenumeraty WH Plus

DOSTĘP 30 DNI
34,99 zł - 30 dni
PRENUMERATA ROCZNA WH PLUS
399,99 zł - 365 dni

W RAMACH SUBSKRYBCJI OTRZYMASZ:

  • Dostęp do ekskluzywnych treści publikowanych wyłącznie na naszym portalu
  • Dostęp do wszystkich bieżących artykułów - newsów, analiz, raportów, komentarzy, wywiadów
  • Dostęp do całego archiwum artykułów na portalu wiadomoscihandlowe.pl - ponad 50 tys. materiałów dziennikarskich

W ramach Prenumeraty WH Plus także:

  • 6 wydań magazynu Wiadomości Handlowe w wersji drukowanej i e-wydania
  • Raport:Lista 60 regionalnych i lokalnych spożywczych sieci handlowych – trendy, prognozy wyzwania dla małych sieci
  • Tygodniowy przegląd kluczowych informacji i analiz. W każdy piątek w twojej skrzynce e-mail.
  • Gwarantowane miejsce na webinarach organizowanych przez Wiadomości Handlowe
  • Rabat 30% na wybrane raporty WH MARKET

27. wrzesień 2024 01:04